Felhívás!

Megjöttek a nyáltesztek

Kovászna megyének már csak hat településén van hármasnál nagyobb fertőzési mutató, ezen helységek tanintézményeiben még mindig az alkalmazottak (minimum 60%-os) átoltottsági arányának függvénye a jelenléti oktatás.

A megnövekedett incidencia miatt az Uzon községhez tartozó falvakban és a községközpontban e héten online tanításra térnek át, Sepsibükszádon ahogy eddig, továbbra is virtuálisan folyik. Kőröspatak, Hidvég is ebben a helyzetben van. Baróton s a környékén levő falvakban továbbra sincs jó irányú elmozdulás sem oltottságban, sem járványügyileg.

A múlt heti 42-höz képest viszont ezen a héten már csak 27 tanintézménytől maradnak távol a gyerekek, a megbetegedések számának kedvező alakulása folytán több iskola, óvoda áttérhetett a személyes oktatásra, például Kézdivásárhelyen a Vackor óvoda, az Apor Péter- és Gábor Áron Szakközépiskolák, a Nagy Mózes Líceum és a Tanulók Klubja, a Molnár Józsiás, Turóczi Mózes és Petőfi Sándor Általános Iskolák. A bölöni, bölönpataki, nyujtódi, sárfalvi, kézdimartonosi, ojtozi óvodák, iskolák is bezöldültek, összesen 279 tanodában a normális, megszokott mederben folyik az élet.

A Kovászna megyei tanfelügyelőség ugyanakkor közleményben tudatta, hogy megkapta a tanulók teszteléséhez szükséges antigén nyálteszteket, szám szerint 81 ezret, ezeknek egy részét már a múlt héten kiosztotta az iskoláknak, a maradékot pedig ma juttatja el. A tanfelügyelőség honlapján részletes írott és videós használati útmutatót is találnak a szülők (magyarul is).

Az iskolák egy heti szükséglete a megyében 64 ezer teszt. Legelőször december 2-án, csütörtökön kell használni őket, a továbbiakban pedig hetente kétszer, hétfőn és csütörtökön, de arról majd az iskolák döntenek, hogy otthon a szülőknek, vagy az intézményben kell elvégezni őket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.