Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bodvajban is emlékeztek

Bodvajban is emlékeztek Kovászna megye

Hétfőn kora délután ismét Bodvajban gyülekezett Erdővidék népe, hogy azon a helyen, ahol Gábor Áron a háromszéki önvédelmi harc első ágyúit öntette 1848–49-ben, leróhassa kegyeletét a szabadságharc hősei előtt.

A nemzeti színű szalaggal átkötött bodvaji kohó előtt a nagybaconi fúvószenekar toborzójának hangjaira kezdődött az ünnepség. Az egybegyűlteket Mihály Réka tanítónő köszöntötte, majd elsőnek Vincze Loránt EP-képviselő lépett az ünnepi mikrofonhoz, majd dr. Lukács Bence Ákos vezető konzul Orbán Viktor miniszterelnök üzenetét tolmácsolta, az követően Benedek-Huszár János baróti polgármester beszélt, majd Mojsza Arnold magyarhermányi lelkész igehirdetése és áldása zárta az eseményt.

Hirdetés
Hirdetés

Elődeink és a szabadságharc méltatása mellett a felszólalók kitértek a jelenlegi politikai helyzet elemzésére is. Vincze Loránt elítélte Oroszország agresszióját, és megköszönte a kárpátaljaiaknak nyújtott segítséget, Benedek-Huszár János pedig úgy fogalmazott, arra kell vigyázunk, hogy nehogy itt Kelet és Nyugat kapujában a hullámok átcsapjanak felettünk, „hiszen mindenhonnan érkezik fenyegetés” – mondotta.

Az ünnepség hangulatát erdővidéki diákok énekei, szavalatai emelték, végül himnuszaink is felcsendültek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. március 16., 11:17
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Teljesen igazad van, de láthatod, hogy hetente szereti kiélni szereplési vágyát, hogy olvashassunk róla mindig. Más polgármester a megyében nem szerepel ennyit, mint ő.
    Ugyanbiza, hogy keletről és nyugatról ne csapjanak át a háború hullámai, mi egyszerű emberek mit tudunk tenni? Hát ő mit tud tenni vagy teszen? Hát kész kabaré komolyan mondom, olyanokat beszél! Meg ez a képmutatás, hogy felöltözik ükapa marhabellér ruhába, de a mímelt szerénység már ordít rajta, hiába teszi az egyszerű falusi bácsika látszatot, közben meg pályázatíró családi cég vagyonosodik.