Felhívás!

Folytatódik a sportprogram

Folytatódik a sportprogram Kovászna megye

Jó hírt közölt múlt heti sajtótájékoztatóján Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester: március 28-án reggel újra megnyílik a városi uszoda.

Abból a meggondolásból döntött így a város, az uszoda tervbe vett felújítását is elhalasztva, hogy a több szabadidős létesítményt, köztük az uszodát is fenntartó Rekreatív Rt. a februári 480 ezer gázszámláját követően kapott egy 361 ezer lejes sztornószámlát is az állam által plafonált energiaáraknak köszönhetően. Ezzel a lényegében negyedrésznyi költségrészesedéssel – és mivel a járvány lecsengésével most már lehetséges teljes kihasználással üzemelni a létesítményt –, be meri vállalni a város a működtetést (bár így is jelentős veszteséggel), mutatott rá a polgármester.

– Úgy éreztük, hogy az embe-rek azt akarják, hogy újranyíljon az uszoda. Egy 300 ezer lejes hiány túl sok lett volna, de a 100 ezer lejes hiánnyal már meg tudunk birkózni, mert már egyébként is támogatjuk minden uszodába járó lakos belépőjegyét – nyilatkozta Antal Árpád.

Ugyanakkor számítván arra, hogy a Sapientia EMTE által épített tanuszoda jövő év őszéig készen lesz, hiszen a munkálatok elég jó ütemben folynak, annak megnyitásáig elhalasztják az uszoda norvég alapokból tervbe vett felújítását. A sokak által hiányolt létesítmény tavaly november óta van bezárva.
Másik jó hírt is tartogatott Antal Árpád: a város 3600 nagycsoportos és elemi osztályokba járó gyermeke örvendhet annak, hogy újaidul az önkormányzat Bevezetés a sportba című programja, ezt tanácshatározattal erősítik meg a jövő héten. Még nincs eldöntve, hogy március 21-ével vagy 28-ával kezdődően, de az biztos, hogy egy héten egyszer jégkorongozni vagy úszni járhatnak a gyermekek, illetve lesz mozgásfejlesztés, gyógytorna is. Miután a jégpálya bezár, a Sespi Arénában folytatódik a gyermekek számára a mozgásprogram.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.