Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bizalmatlanok az emberek

Bizalmatlanok az emberek Kovászna megye

Megtartotta első lakossági fórumát a Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület (Sepsi GAL). A Leader-programok mintájára alakult akciócsoport azt tűzte ki célul, hogy a társadalom peremére sodródott közösségeket felzárkóztassa. Az egyesület tegnap este az ipari park irodaépületében a szépmezői közösséget hívta megbeszélésre.

Hirdetés
Hirdetés

Az egyesület egy rendkívül bonyolult struktúrán keresztül hétmillió eurót pályázott meg, amelyet három közösség, az Őrkő, a Csíki-negyed és a Szépmező felzárkóztatására fordít. Az érdeklődésre panasz nem lehetett, többször kellett plusz székeket behozni, a konferenciaterembe kétszer annyian gyűltek össze, mint amennyire a szervezők számítottak.

Veress-Nagy Tímea (a képen középen) felvázolta a terveket.
– Lesz új óvoda, új közösségi központ, játszótér, 32 lakást felújítanak, lesznek tanfolyamok azoknak, akik munkába szeretnének állni, lesznek programok, amelyek megpróbálják fékezni az iskolaelhagyást, felzárkóztatni a lemaradó gyerekeket – sorolta a projektvezető, aki érdeklődésünkre hozzátette: hatalmas kiábrándultságot tapasztalnak, hisz annyiszor és annyian ígértek már változást, hogy az emberek érthető módon bizalmatlanok, hogy miért éppen most lenne másképp.

Amikor a lakókat kérdezték, hogy mi a gondjuk, akkor kissé elcsúszott a beszélgetés, és a jelenlévő Tóth-Birtan Csabára próbálták „ráhúzni a vizes lepedőt”. Számos panasszal éltek, amelyekből az alpolgármester bevállalta minden „tőlük függő” észrevétel kivizsgálását.
Az egyesület ma a Csíki-negyedi lakosokkal, csütörtökön az őrkőiekkel találkozik.<<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük