Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bevándorlási szigorítások

Bevándorlási szigorítások Kovászna megye

A koronavírus-járvány miatt meghozott mozgáskorlátozások tükrében a Kovászna megyei bevándorlási hivatal is az országos hatóságok szigorításait tolmácsolta a helyi médiának: az új intézkedések mellett arra is kitértek, hogy a járvány idején meghosszabbodik a tartózkodási engedélyek érvényességi ideje.

Hirdetés
Hirdetés

A kialakult helyzet miatt már nem fogadják, nem veszik át az európai országokból (Európai Unióból, az Európai Gazdasági Térségből) érkező állampolgárok kéréseit, nem bocsátanak ki az ország területén szabad mozgást biztosító tartózkodási engedélyeket. Igaz, kivételes, sürgős esetben, alapos indoklással tehetnek kivételt.

A munkavállalás céljából beküldött iratokat, az idevágó tartózkodási engedélyek igénylését továbbra is nyilvántartásba veszik.

A portaligi.mai.gov.ro applikációval online beküldött kéréseket (pontosabban a még be nem ütemezetteket) törlik, az igénylőket pedig értesítik erről. Kivételt képeznek a munkavállalásra, foglalkoztatásra vonatkozó kérések. Fontos megjegyezni, hogy a külföldi állampolgároknak kibocsátott iratok, engedélyek érvényesek maradnak a szükségállapot megszűnéséig. Ezeket majd a szükségállapot megszűnésétől számított 90 napon belül kell újítani, cserélni!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük