Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az autonómia a végső cél

Az autonómia a végső cél Kovászna megye

A nemzetközi szervezetekben folytatott tevékenységéről, valamint a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat eredményeiről számolt be Benkő Erika RMDSZ-képviselő a Kovászna Megye Tanácsánál tartott, Új kihívások az európai többnyelvűség terén című nemzetközi értekezleten.

Benkő Erika, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat vezetője előadásában hangsúlyozta, hogy a nemzetközi és politikai fórumok kiegészítik egymást, a különböző testületekben szerepet vállalt tagság önmagában semmit sem ér, ha nincs világosan körülhatárolt célkitűzés, és nincs együttműködés.

Hirdetés
Hirdetés

– Fő céljaink közé tartozik jogorvoslatot keresni a magyarságot ért sérelmekre, a közösségi jogaink bővítése, a hosszú távú cél pedig az autonómia – jelentette ki a képviselő.

Benkő Erika beszámolt az emberjogi és kisebbségi bizottsági, valamint az európai ügyek bizottságában végzett munkájáról éppúgy, mint a Pro America csoportban és az ET Parlamenti Közgyűlésében kifejtett tevékenységéről. Ismertetve a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat céljait is, elmondta, évente adnak ki angol nyelvű jelentéseket, amelyekben beszámolnak az erdélyi magyarságot ért jogsérelmekről. A tavalyi jelentést a múlt héten adták át Fernand de Varennes-nek, az ENSZ kisebbségügyi különmegbízottjának.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük