Hirdetés
Hirdetés

Lopott orgonát árult

Lopott orgonát árult Kovászna megye

A sepsiszentgyörgyi Borvíz utcából jelezték lapunknak, hogy bizonyos egyének egy magánlakás kerítésére felmászva tépázták meg az orgonabokrot, majd később az utcán, a városközpont felé haladva árulták a virágzó ágakat. A helyi rendőrségen érdeklődtünk a hasonszőrű utcai „árusokról”.

Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője szerint ez egy elszigetelt eset, nem lehet jelenségként emlegetni a viráglopást Sepsiszentgyörgyön.

– Az utcán gyógynövényeket, borókát, medvehagymát, gombát áruló személyek 99%-ban Hetéről érkeznek. Nem ezekről a személyekről lehetett szó az említett incidensnél, mert a Hetéről érkezők többnyire a központi piacnál, illetve nagyobb áruházaknál, üzletláncoknál kínálják portékájukat.

Természetesen igyekszünk visszaszorítani ezt a fajta tevékenységet is. Eddig még nem jelezte senki, hogy kertjét, fáit, virágágyásait rongálták, fosztogatták volna – részletezte Hadnagy, ezúton is arra biztatva a lakosságot, hogy jelezzék az ilyenfajta szabálysértéseket.

Hirdetés
Hirdetés

– Ha valaki rongálja a kerítésünket, tépi az udvarunkból kihajló fákat, akkor kerüljék el a vitát, inkább tárcsázzanak minket, vagy a rendőrséget – biztatott Hadnagy.

Tőle tudtuk meg, hogy idén előfordult már olyan, hogy egy idős személy a központi parkból akart gyökerestől kiszedni virágokat – a helyi rendőrök pedig tetten érték –, de nem eladásra, „saját használatra” szánta, és azzal magyarázta tettét, hogy a parkban úgyis olyan sok virág van…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. május 14., 10:29
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Nem jelzik a megkarositottak a lopast mert tudjak , hogy a helyi rendorseg ugy sem fog tenni semmit! Ezert tunik “egyedi” esetnek. Hat , nem az !!!

 • User
  Dátum: 2019. május 14., 21:29
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Nem csak városon falun is letépik aztán pár lépés után eldobják.Ha szól az ember akkor még nekik áll az erdő felől,még a verést is megígérte mondván magától terem.Valamikor nagyszüleim ültették még annak aki tépi cibálja nem fáj.Rendőrséget hívni? Ugyan viccel talán.Mivel foglalkoznak ők?!