Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Autót rongált a medve Bálványoson

Autót rongált a medve Bálványoson Kovászna megye

A Facebook közösségi oldalon a Kolozsvári Rádió osztott meg fényképeket egy, Bálványoson megrongált autóról. A személygépkocsi csomagtartóját egy medve cincálta szét, miután ételszagot érzett benne.

Hirdetés
Hirdetés

Sajnos nem az első eset – válaszolta megkeresésünkre Daragus Attila torjai polgármester, a Vár komplexum tulajdonosa, amelynek parkírozójában a szerencsétlen eset történt. Daragus elmondása szerint olyan este is volt, hogy hat autó szenvedett hasonló kárt. Az elöljáró elmondta: bár az egyik biztosítóval felülbiztosítást is kötöttek, kiderült, hogy a medve okozta károkat nem térítik meg. Nem csak a bálványosi egységnél van ez a probléma, a wellness-szállodánál is történt hasonló eset.

A torjai önkormányzat nem túl rég fallal kerítette be a kukákat, és vasajtót szereltetett az építményre. A 18-as kilométerkőnél, a sós borvízforrásnál levő építmény azonban nem bírta sokáig, a nagyvad össze-vissza hajtogatta a vasajtót, akkora lyukat csinálva, hogy hozzá tudjon férni a kuka tartalmához.

Daragus ugyanakkor előre fél a közelgő disznótoros fesztiváltól, hiszen a résztvevők autói élelmiszert szállítanak, és a szag csábító lesz a medvéknek. Valamilyen megoldást kell találjanak, hogy az autókban ne essen kár – mondta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 1., 7:13
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Nahat ! Doktor Disznotor mar elore retteg, hogy a medve megzabalja eloluk a disznot es o meg a hozza hasonlok ehesen maradnak. Micsoda tragedia ! Egyebkent a turizmusbol „ledoktoralt”, egyebrol nem tud beszelni a turizmus teren, csak a disznovagasrol meg a disznotorozasrol. Eppen arra vigyazzatok torozas kozben, hogy nehogy a medve titeket tevesszen ossze a disznoval mert mar nagyon hasonlitotok arra amit nap mint nap zabaltok.

 • User
  Dátum: 2019. november 1., 8:06
  ÉRTÉKELÉS: 10

  Egyszeru: leállítani az erdőirtást, és többé ne etessék a medvéket! Eteti őket Daragus is, és a wellness szállodánál is, hogy a turistának meglegyen a selfie a medvével. És a hülye turista pedig ne hagyjon elelmet az autóban!

 • User
  Dátum: 2019. november 1., 8:51
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Eddig etettétek a medvéket, meg illegálisan ketrecbe tartottátok mire számítottatok megszelidülnek?! A szeméttárolók ” vasajtója” nem 0.35 ös pléhből van mint az a sok giccses torony?! A vashiányos maci megkajálja az olyan bádogot is!

 • User
  Dátum: 2019. november 2., 7:51
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Építsenek várat maguknak disznótorozásra magas falakkal, vizesárokkal ,őrséggel ,riasztóval…már csak így ‘fognak’ túristákat ,mert azok fényképeznek ,videóznak aztán odébbállnak…ha nem jön meg az eszetek hoppon maradtok a medvecsalogatás miatt,mert nem akarjátok tudomásul venni ,hogy a medve több száz méterröl is megérzi a szagokat és mert éhes!! bocsai vannak az ösztönei vezérlik .Valami nincs rendben ,de a természet rombolása mindig a’civilizált modern’ emberek’műve ‘ volt …Amerikában,Ausztráliában Afrikában a benszülöttek megértették a természet törvényét,rendjét ,pedig nem voltak Dr,Acad.Prof. címek tulajdonosai.

 • User
  Dátum: 2019. november 3., 12:24
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Rettenetes tévedés, hogy itt valaki dr, acad s mi, címeket emleget. A cím elnyerése már lenuca előtt feltételezte, hogy a magas érdek szerint más is doktorált helyetted, aztán megtudtad, hogy a te dolgozatod már előtted megvédte valaki. Vagy utóbb óllózták össze a anyagot, s az egyetemi pártbizottság jegyzőkönyvéből tudtad meg, hogy valakinek odaítéltétek a címet.