Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Átdobják a kerítésen

Sajnos, még mindig szép számban akadnak olyan felelőtlen kutyatartók, akik nem ivartalanítják a házi kedvencüket, és a „váratlanul” világra jött ebkölyköket a menhely gondjaira bízzák. Ezen esetek kiküszöbölésére az illetékesek újabb ingyenes ivartalanítást szerveznek.

Idén már két sikeres ivartalanítást szerveztek a szépmezői menhelyen, Máthé László, a kutyamenhelyet adminisztráló sepsiszentgyörgyi Tega Rt. igazgatója érdeklődésünkre elmondta, szeptember 25-én újabb akcióra készülnek.

Hirdetés
Hirdetés

Máthé rámutatott, hogy július folyamán 11 bak és 35 nőstény ebet sikerült ivartalanítaniuk. Hangsúlyozta, fontos a felelősségteljes ebtartásban, hiszen az évek során számtalan „nem kívánt” kölyökkutyust hoztak be a menhelyre – vagy egyszerű nemességgel a kapu előtt hagyták, de olyanra is akadt példa, hogy az éj leple alatt átdobták a kerítésen a zsákba dugott kölyköket. Az igazgató szerint az ilyen estekben az a legnagyobb gond, hogy az immunrendszert erősítő anyatejtől túl hamar elragadott kutyusok a kezelések ellenére sem élik túl a parvovírus-fertőzést.

Sovány vigasz tehát, ha az időben nem ivartalanított ebünk nem kívánt kölykeit rásózzuk a menhely alkalmazottaira, az „úgyis jó helyre kerülnek, jó gazdira találnak” mentegetőzések kíséretében, hiszen, amint azt Máthé is elmondta, a parvovírus nagy százalékban megöli a kutyusokat, ezek nem bírják ki a kezelést.

– Egy kis odafigyeléssel, felelősséggel ki lehetne küszöbölni ezeket a problémákat, erre alkalmas az ingyenes ivartalanítási akciósorozatunk is, hiszen ezzel kiküszöbölhetjük a nem kívánt kutyakölyköket – összegezett Máthé, arra buzdítva a kutyatartókat, hogy éljenek a szeptemberi lehetőséggel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük