Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Antal maradt az elnök

Antal maradt az elnök Kovászna megye

Egyöntetűen Antal Árpád polgármestert bízta meg az RMDSZ Sepsiszentgyörgyi Szervezetének vezetésével a május 15-én megtartott tisztújító ülésen jelen levő, 47 tagú küldöttgyűlés. Az elnök munkáját a következő négy évben Tóth-Birtan Csaba kinevezett ügyvezető elnök segíti.  

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke felszólalásában elmondta:

,,Az elmúlt közel 20 év bebizonyította, hogy az Antal Árpáddal közös barátság a város és a megye fejlesztésének javára vált. Harcostárs, aki elvek mentén cselekszik, most pedig olyan időket élünk, amikor harcosként kell cselekednünk. Fontos számunkra, hogy azok álljanak mellénk, akik bírják a gyűrődést, akik ütésre keményednek.”

Antal Árpád eddigi tevékenységéről és jövőbeli tervekről számolt be: ,,Nekünk nemcsak felelősségünk, de szívügyünk is Sepsiszentgyörgy, és nemcsak mi gondoljuk így, hanem azok is, akik újból és újból azzal a nemes feladattal bíznak meg, hogy irányítsuk, vagy vezessük közösségünket. 2020-ban azt vállaltuk, hogy szintet lépünk. Tízéves tervünk arra épül, hogy Sepsiszentgyörgy legyen az 50 ezres városok között a legélhetőbb romániai város. Azért dolgozunk, hogy azok, akik többet dolgoznak, és többet akarnak, itt biztonságos otthonra leljenek, hogy itthon a kisvárosok nyugalma mellett a nagyvárosok minőségi szolgáltatásait kapjuk, hogy Sepsiszentgyörgy maradjon meg  a legnagyobb magyar többségű városnak, ahol békességben élnek egymás mellett a különböző nemzetek. Azt is vállaltuk, hogy Sepsiszentgyörgy lesz Székelyföld legdinamikusabban fejlődő városa. Azért dolgozunk, hogy sepsiszentgyörgyinek lenni minőséget jelentsen” – fogalmazott az RMDSZ Sepsiszentgyörgyi Szervezetének megválasztott elnöke. Hozzátette: „a merész célok ellenére nem állítunk többet magunkról, minthogy jó úton járunk, hiszen irányt mutatunk másoknak és a kötelezőnél mindig többet vállalunk, és ez így lesz ezután is.”

Hirdetés
Hirdetés

Miklós Zoltán, sepsiszentgyörgyi parlamenti képviselő az elmúlt pár év parlamenti tevékenységéről számolt be:  ,,Az elmúlt két és fél év folyamatos tűzoltásról szólt, hiszen olyan intézkedéseket kellett hozni, amelyeknek segítségével megtudtuk védeni az embereket és a vállalkozásokat. Megpróbáltunk úgy dolgozni a parlamentben, hogy minél több pénzt tudjunk a magyarlakta területekre eljuttatni, annak érdekében, hogy majd érdemben tudjunk segíteni a magyar közösségeknek, a székelyföldi embereknek” – fogalmazott a politikus.

A küldöttgyűlésen megválasztották a Szabályzatfelügyelő, az Etikai és Fegyelmi, illetve az Ellenőrző Bizottság tagjait is. 

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete sajtóirodája

Fotók: Kocsis B. János

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások