Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Akadozik a befogás

Akadozik a befogás Kovászna megye

Akadozik a kóbor lovak befogása, a felelőtlen gazdák hatékony felelősségre vonása – derült ki érdeklődésünkre.

Hirdetés
Hirdetés

Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője kérdéseinkre elmondta, hogy a városban már nem látni lovakat, de a városszéleken, az Oltmező utcában, a Sugásfürdő fele vezető városkijáratnál még mindig akadnak gondok. Rámutatott, jelenleg, sajnos, nem tudják befogni a pacikat úgy, mint korábban.

– Most annyit tudunk csinálni, hogy megkeressük a lovak gazdáit, bírságot rovunk ki rájuk (2500 lej lovanként). Eddig jól működött a procedúra: a lovakat csak a bírság után vihették haza a tulajdonosok, így gyakrabban fizettek. Mivel jelenleg nincs ahová vigyük az álla-tokat – mert lebontották az állatorvosi rendelőt, ahová eddig szállítottuk –, így kevesebb esély van a bírság utólagos törlesztésére – részletezte.

Felelevenítette, korábban a városvezetés Sepsiszentgyörgynek a Sugásfürdő fele vezető kijáratánál biztosított egy körbekerített parcellát, ahol ingyen, bérmentve legelhettek volna a folyton szabadjára eresztett állatok, de a felelőtlen gazdák nem ügyeltek a kerítésre, megrongálták ezt, így a lovak onnan is könnyen elkószálhattak. A lovakon kívül közterületen, utcákon kóborló disznók miatt is érkeznek bejelentések (leg-inkább az Őrkő negyed közvetlen szomszédságában lakó polgároktól), de ezek az elmúlt esztendőkhöz képest ritkábbak – összegzett Hadnagy. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások