Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Advent a Cimborák Bábszínházban

Advent a Cimborák Bábszínházban Kovászna megye

Vasárnaponként meggyújtjuk a várakozás gyertyáit az adventi koszorúkon. Ahogy közeledik az ünnep, úgy öltöztetjük egyre szebb, díszesebb ruhába a környezetünket és a lelkünket is.

Hirdetés
Hirdetés

Advent vasárnapjain dec. 3-án, dec. 10-én és dec. 17-én 17 órától játsszuk a Betlehem, angyaljáték (r. Nagy Kopeczky Kálmán) című 50 perces előadásunkat, amelyet szeretettel ajánlunk minden 4 év fölötti nézőnek.

Érdeklődni, jegyet foglalni a 0755 335400 (Csüdöm Eszter) telefonszámon lehetséges. Az előadásra jegyet váltani, fél órával a kezdési időpont előtt a helyszínen lehetséges. Az előadás helyszíne a Cimborák Bábszínház stúdióterme. Egy jegy ára 10 lej.

Idén is szeretettel meghívunk minden kedves családot, az ünnepre hangolódó kicsit és nagyot december 24-én, advent negyedik vasárnapján az angyalváró előadásunkra. A belépés díjmentes, azonban a hely korlátozottsága miatt szükséges előre foglalni.

BETLEHEM – Angyaljáték

Ahogy a nappalok egyre rövidebbek lesznek, a sötétség egyre sűrűbb és hosszabb, úgy érezzük, valamiről mindig lekésünk, nem marad időnk kihasználni azt a kevés fényt, amit a téli napok nyújtanak számunkra. És már nagyon várjuk azt a pillanatot, amikor megállhatunk egy percre, amikor jön valaki és elűzi a sötétséget. Akinek várjuk megérkezését évről-évre, karácsonyról- karácsonyra.

Karácsony várakozó csendje, öröme, szent hagyománya az igazat hozza vissza és mutatja föl. Az örök szépséget, ami csak gyermekségünk világában található meg. Újra és újra oda kell visszamennünk, abban a fényben megmerítkeznünk, szeretnünk és adnunk. Csak a szeretetben születhet újjá az életünk, az őrlő napok és órák helyébe lépő végtelen türelemben.

Az előadás különböző népi illetve egyházi betlehemes játékok, karácsonyi dalok, valamint különböző irodalmi alkotások alapján írt önálló történet. Jézus születésének misztériumát követi végig úgy, hogy egy egységes képet nyújtson erről a csodáról. (Nagy Lázár Kincső)

A szövegkönyvet összeállította: Nagy Lázár Kincső, Nagy Kopeczky Kálmán

Játsszák: Daróczi Klari, Nagy Kopeczky Kristóf m.v., Nagy Lázár József

Báb, díszlet, jelmez: Simó Enikő m.v.

Zene: Filip Ignác m.v.

Dramaturg: Nagy Lázár Kincső

Rendező: Nagy Kopeczky Kálmán

A bábszínház fenntartója: Sepsiszentgyörgy Megyei Jogú Város Tanácsa

Támogatta a Bethlen Gábor Alap, megvalósult a Magyar Kormány támogatásával.

(közlemény)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük