Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A szentgyörgyi kínálat

A héten kezdődik az iratkozás a Babeș–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatán. Jelentkezni három kar ingyenes és tandíjas helyeire lehet.

Július 11-től lehet jelentkezni az egyetem valamely karára, az iratkozások jövő héten kezdődnek – tájékoztat az egyetem. Idén is három karra hirdetnek felvételit: közgazdaság- és gazdálkodástudományi kar (alap és mesterképzés), politika-, közigazgatás és kommunikációtudományi kar (alapképzés), környezettudományi és környezetmérnöki kar (alapképzés).
A kereskedelem, turizmus és szolgáltatások gazdaságtana szakon 14 ingyenes és 36 fizetéses helyet kínálnak a magyar hallgatóknak, a vállalat-gazdaságtan szakon 50 nappali tagozatos hely van, melyből 13 ingyenes, 37 fizetéses, valamint 50 távoktatási hely is van, ez mind tandíjas. Az évi tandíj 2.900 lej, melyet négy részletben fizethetnek a diákok, az első részletet a sikeres felvételit követően.
A közigazgatás szakra motivációs levéllel lehet felvételizni, a levél elbírálását követően a jelöltek részt vehetnek a felvételi következő szakaszán, ahol újabb feltételek alapján döntik el a bejutási arányt. A környezettudomány szakra iratkozók esetében csak az érettségi átlagot számolják, eszerint osztják el a helyeket.
A nyári felvételi július 11–31. között zajlik. A beiratkozási időszakra, a felvételi vizsgákra, az eredmények kifüggesztésére, a fellebbezések benyújtására, a helyek visszaigazolására, valamint a megmaradó helyek újraosztására vonatkozó tudnivalókat a BBTE egyes karai határozzák meg. Bővebb tájékoztatás az egyetem honlapján találhatók.
Idén a sepsiszentgyörgyi tagozaton 67-en végeztek a különböző karokon alapképzést, és 17-en mesteriztek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük