Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csalódott a polgármester

Csalódott a polgármester Kovászna megye

Színvonalas három napot zártak az Oltszemen első alkalommal megszervezett nemzetközi fogathajtó-verseny résztvevői és az esemény szervezői egyaránt.

A július 6–8. közötti megmérettetésen 14 romániai fogat állt a próbák elé, ugyanis a benevezett 15 fogatból egyet kizártak az orvosi vizsgán. Az ember és ló alkotta csapatok a legjobb teljesítményért hajtottak, ugyanis a 2–3 csillagos versenyeken elért pontszámok alapján vehetnek majd részt a világbajnokságon. A szigorú orvosi vizsgát követően pénteken a nézők számára kevésbé látványos, de a versenyzőknek annál nagyobb kihívást jelentő díjhajtással és bemutatóval kezdődött a bajnokság, a szombati maratonhajtás az eső ellenére is sikeresnek bizonyult, vasárnap pedig az akadályhajtásban mérték össze tudásukat a versenyzők.
A három nap versenyszámaiból vasárnap összesített eredményt hirdetett a szakmai zsűri. Az első helyen Rákóczi Gergely, a második helyen Bartha Eduárd végzett 2-es fogatával, harmadik lett Varga Roland, negyedik Pop Paul, az ötödik Nistor Nicolae lett.
A 15. Bodok Napokkal egybekötött rendezvény végén Fodor István polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak az esemény sikeréhez. Emellett azt is kiemelte, hogy csalódott azokban a romániai hajtókban, akik a „fizetett” versenyt választották, és azokban a magyarországi csapatokban is, akik inkább a Szlovéniai bajnokságot választották az oltszemi helyett. Úgy lenne rendjén, hogy a nagy testvér segítse a kicsit, ám ez esetben nem így történt, fogalmazott. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. július 9., 13:13
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Mi az,hogy Oltszem,Bodok községben.Persze,hogy a veretesebb versenyhelyeket keresik fel.Ezután is igy lesz,jobb lett volna békét hagyni az árva gyermekeknek,nem felbolygatni,kikergetni a kastélyból!Amugy a polgármesternek minden elismerésem,csak van amikor bebizonyosodik,hogy „nagyot akar a szarka,de nem birja a farka”