Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Minta mintájára

A Minta mintájára Kovászna megye

Fiatalos lendülettel és elszántsággal lát neki a munkának az EMSZ nagyborosnyói szervezete, amelynek képviselői sajtótájékoztató keretében mutatkoztak be hétfőn a szövetség sepsiszentgyörgyi székhelyén. Az alakulat élén álló, a lécfalvi ifjúsági szervezetnél is tevékenykedő elnökség szerint a közeljövőre kitűzött elsődleges cél a közösségépítés, ugyanakkor szeretnének részt venni helyhatósági választásokon is.

Hirdetés
Hirdetés

Az alakulatot a 2020-ban az Erdélyi Magyar Néppárt tagozataként alapított Minta lécfalvi ifjúsági szervezete sikeres működése apropóján hozták létre. „Célunk az, hogy lehetőséget teremtsünk a találkozásra, fejlődésre és szórakozásra, ugyanakkor abban reménykedünk, hogy életet tudunk lehelni a településbe is” – magyarázta az ifjúsági klub tagja és egyben az EMSZ nagyborosnyói szervezetének elnöke, Szabó Júlia Bernadett. Hozzátette, a kezdeményezés sikeres volt, mert számos rendezvényt sikerült önerőből, a nagyborosnyói községházának segítsége nélkül megszervezni: hagyományőrző szüreti bált, szépségversenyt, gyermeknapot, karácsonyi és húsvéti közös ünnepet.

Mindezt továbbgondolva fogalmazták meg az EMSZ helyi szervezetének céljait is, amelyek közül elsődleges helyet foglal el a közösségépítés. Györgybíró Kinga alelnök szerint azon kell dolgozniuk, hogy a Nagyborosnyóhoz tartozó falvakat összefogják, többek között a tenni akaró fiatalok megkeresésével és megszólításával. „Szeretnénk támogatni, hogy minden településen elinduljon egy, a lécfalvihoz hasonló ifjúsági szervezet, amellyel kiépíthetünk egy közösséget” – fogalmazott az alelnök. Kiemelt szerepet kölcsönöznének a falvak közti együttműködésnek, valamint fiatalos lendületet vinnének a község vezetőségébe is, hogy érvényesüljenek azok a nézetek, igények, amelyek eddig háttérbe szorultak.

A nagyborosnyói helyi alakulatnak tehát tervében áll részt venni az idei önkormányzati választásokon, és bekerülni a helyi tanácsba, az Erdélyi Magyar Néppárt és Magyar Polgári Párt fúziójából létrejött szövetségnek ugyanis 2020-ban oda nem jutott be képviselője. A község élén egyébként 2016 óta Ilie Nicolae ALDE-s polgármester áll. „Az, hogy a választásokkor milyen formában, hogyan indul a nagyborosnyói EMSZ, még nem tudjuk, de mindenképpen szeretnénk képviselőt juttatni a tanácsba” – nyilatkozott Kolcza István, az EMSZ Kovászna megyei elnöke.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük