Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„A kutyák jól vannak”

Mint arról már beszámoltunk, egy gazda tavaly, illetve idén is a mezőre, parcellájára kötött ki több kutyát, hogy ezek a vadaktól védjék mezőgazdasági területét. Az illetékeseket egy fiatal állatvédő riasztotta, a hatóságok pedig állatjóléti szabályok megszegése miatt bírságoltak. Időközben a gazda feljelentette az állatvédőt becsületsértésért, illetve lapunkat is felkereste egy pontosítással.

Vitályos Elek gidófalvi gazda lapunknak elmondta, valóban kikötötte az ebeket a mezőre, de kiemelte, hogy az illetékesek figyelmeztetése után jobb körülményeket teremtett a jószágoknak, továbbá hangsúlyozta, megvezetés áldozata, mivel az állatvédő által – a közösségi oldalon is – bemutatott fotókon nem az ő kutyájának a teteme szerepel. Neki mind megvannak a chipezett ebei, ezt szerinte a hatóságok is tudják igazolni. A hatóságok viszont nem tudták ezt megerősíteni, mert a kutyatetem bomlásnak indult. A gazda ugyanakkor azt is hangsúlyozta, a vádló fotók kijárási tilalom alatt készültek, amikor az állatvédőnek semmi keresnivalója nem lett volna a mezőn.

Hirdetés
Hirdetés

Igyártó Nándor fiatal állatvédő szerint nevetségesek az ellen felhozott vádak. Kifejtette, pontosan dokumentálta a helyszínen az elhullott kutyáról készített fotót, és a három pajtaszerű építményben akkor csak 2 kutya tengődött. Egy közeli mezei úton – anélkül, hogy magántulajdont sértett volna – az üres pajta mögé is bekerült, hogy meggyőződhessen, hogy mögött-e van-e kutya. A fiatal ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a kijárási tilalom alatt önkéntesként dolgozott, minden irata naprakészen ki volt töltve, amikor terepre hívták.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. július 10., 10:57
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ha valaki szereti az állatait akkor megfelelő körülményeket biztosít számukra.Vízet ad nekik, meleget biztosít, ha kell árnyékot, elegendő élelmet.Aki szereti a kutyáit nem köti ki a mezőre sem melegben sem hidegben.Legalábbis egy normális helyen.Én biztos nem tenném.Sejtem.hogy a gazdának mi fáj.Nem a kutyái, dehogy, hanem az, hogy őt mint Nagyembert egy Kisember meg merte szólítani, merte venni a bátorságot, hogy szembeszálljon vele és ellent merjen neki mondani.Gondoljunk bele egy egyetemista fiatalember aki ha jól értettem a szüleivel lakik mint egy normális családban kell lennie, aki szabadidejét és pénzét nem elveri a kocsmákban,játéktermekben, fogadóirodákban hanem horribile dictu önkéntes azaz ingyen csinál valamit amit mások soha a büdös életben nem fognak megérteni mert ők a Mammont, a pénz világát dicsőítik és nem tudják értékelni a nemes cselekedeteket meri hallatni hangját.Gratulálok Nándor, büszke vagyok arra, hogy ilyen gerinces fiatalember vagy és maradj meg ilyenek, ne engedd, hogy sárba tiporjanak, ne engedd, hogy az ilyen embernek alig mondható lények elvegyék a kedvedet,nem számít, hogy a szókimondó állatvédőket utálják, ez hivatás és amikor este tükörbe nézel akkor tudd, hogy azt a személyt látod aki a nap folyamán is Ember volt és estére is az maradt.A szenvedő állatoknak szükségük van Rád és az Állatbarátokra.Azt még azért megjegyezném,hogy a chip nem párolog csak úgy el a tetemből sem.A kijárási tilalom alatt lehetett e mezőre menni és máshova is ha valaki betartotta a törvényben előirtakat.

  • User
   Dátum: 2020. július 10., 12:03
   ÉRTÉKELÉS: -3

   Állatvédö az akinek mindem állat egyformán értékes,még a bolha is mert az is egy elő állat ami a rovarok osztályához tartozik, Nagyember az aki szerepenli szeret, hőstetteiről dicsekszik, elvárja, hogy dícsérjék, normális családban egy egyetemista korú fiatal nem önkenteskedik a szülei keresetéből, becsületes ember vállalja ha téved, ezért jobb sokszor okosan hallgatni mint bután beszélni.