Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A hely, ahol csoportos virtuális élményeket kínálnak

A hely, ahol csoportos virtuális élményeket kínálnak Kovászna megye

Megnyílt Kovászna megye első VR-arénája. Sepsiszentgyörgyön, a Csíki utca 15. szám alatti VR-verzumban a videójátékrajongók egy sokszereplős virtuális világban próbálhatják ki magukat.

 

Mifelénk egyelőre még nagyon is újdonság számba megy az olyan típusú játékterem, ahol nem különféle konzolok vagy számítógépek előtt ülve kell játszani, hanem futópadszerű, ún. Kat Walk platformokon. A játékcsarnokban 4 ilyen VR-állomás található, ezeken 360 fokban mozoghatunk, akár futhatunk is, tehát valós idejű mozgást végzünk a virtuális térben. A VRverse öt többjátékos, „menekülőszobás” játékot és két FPS, vagy egyes szám első személyű, lövöldözős játékot kínál 2-4 fős csoportok számára.

Hirdetés
Hirdetés

A terem megvalósításának ötlete Kasléder József fiatal sepsiszentgyörgyi vállalkozó fejéből pattant ki, aki 10 évig élt Nagy-Britanniában, tehát volt ahonnan ötletet merítsen. A terv gyakorlatba ültetéséhez unokatestvérével pályázott az Innotech Student – Start Up Student keretein belül. A kezdeti beruházás 60 ezer euróba került, de mivel ebben a műfajban állandó az újdonság, a fejlesztési lehetőségeknek a tető a csillagos ég.

„Sem a környékünkön, sem Csíkszeredában, vagy Brassóban nem láttam ilyen virtuális arénát, csak Bukarestben vannak, ezért mertünk belevágni” – mondta el a létesítmény kapcsán az ifjú vállalkozó.

Egyéni élményeket egyelőre nem tudnak ajánlani, de 2–2 fős csoportokra, vagy 4 fős csoportokra lehet időpontot foglalni.

Jelenleg öt virtuális szabadulószoba-játék közül lehet választani: Survival, Sigma, Alice, Jungle Quest és Sanctum, és két lövöldözős játék, az After the Fall és a Hyper Dash van beszerezve, de a terv az, hogy havonta bővítsék a kínálatot egy-egy új játékkal.

„A Hyper Dash csak kettő a kettő ellenben játszható, az After the Fall-ban pedig a játékosok csoportban kell teljesítsék a küldetést. Vannak lányoknak való játékaink is, a legérdekesebb az Alice, egy szabadulószobás történet, ami nem túl ijesztő” – részletezte Kasléder.

A játékidő 60-90 percig tart (Fotó: VRverse)

Szeretnének VR-mellényekbe fektetni, hogy még élethűbb legyen a játék, ezenkívül versenyeket terveznek, valamint fontolgatják a Blockchain bevezetését, ez egy játékokon belüli kripoóvaluta, egyfajta Play to Earn (magyarul: játssz, hogy pénzt keress), tehát gyakorlatilag újabb játékidőt lehet vele vásárolni.

Az élmény a választott játéktól függően 60–90 percig tart, a lövöldözős játékok 70, a szabadulószoba 80 lejbe kerül, a négyfős csoportok pedig 25% kedvezményt kapnak. Az időpontfoglalás és a fizetés kizárólag a VRverse.ro weboldalon történik, ahol a játékosoknak ki kell választaniuk a kívánt dátumot, időpontot és játékot. Ez a lefoglalt időpont előtt 12 órával egy alkalommal ingyenesen módosítható. Mivel többjátékos élményt nyújtanak, a foglaláshoz minimum két, 14 év fölötti személy szükséges.

A működtetők nem árulnak zsákbamacskát: azt ígérik, akik nem találj fel magát a játékban, az visszakaphatja a pénzét.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások