Hirdetés
Hirdetés

Főzőiskola tizenéveseknek

Főzőiskola tizenéveseknek Kovászna megye

A főzés művészetét sosem túl korai elkezdeni – hirdeti a Kovászna megyei Művészeti és Népiskola, amely márciusban főzőiskolát indít gyerekeknek Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön.

A Tiniséf kurzusra 10–15 éves, sütést-főzést kedvelő gyerekek jelentkezését várják. Iratkozni március 3-áig lehet a 0728 085 796-os, 0744 378 473-as telefonszámokon, vagy az office@artecovasna.ro e-mail-címen.
Az ifjú tanoncok a kapott tananyag mellett kreativitásukat kibontakoztatva, fantáziájukat szabadjára engedve főzhetik le ötleteiket és készíthetik el kulináris remekműveiket. A tanfolyam során ismertetésre kerül, hogyan kell dolgozniuk és mire kell figyelniük a konyhában, melyek a természetes és egészséges alapanyagok, valamint megtanulják az ételek/készítmények elkészítésének alapelveit.

Hirdetés
Hirdetés

A 10 alkalmas oktatási műhely során megtanítják az alapvető munkavédelmi szabályokat, konyhai műveleteket. Lesz eszközismeret, fűszerismeret, ismerkednek a húsok, halak, szárnyasok típusaival, a fehérjék, zsírok, szénhidrátok, vitaminok, ásványok kiegyensúlyozott étrendbeli szerepével, majd a főzést-sütést előételekre, levesekre, főételekre és desszertekre lebontva, végül pedig elsajátíthatják az asztalterítés szabályait is.
A tanfolyam végén a gyerekek egy általuk összeállított ételsort kell elkészítsenek, felszolgáljanak, részvételüket és alkotásaikat oklevéllel jutalmazzák, és meglepetéssel is készülnek számukra.

A műhelymunkákat Csucsi Antal szakácsoktató tartja, aki több mint 30 éve dolgozik hivatásos szakácsként. A képzés a partnerintézményekben zajlik: Kézdivásárhelyen a Gábor Áron Szakképző Líceum tankonyháján, Sepsiszentgyörgyön pedig a Berde Áron Szakképző Líceum tankonyháján.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük