Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A HÁRIT programja

A 100 fiatalt a helyi önkormányzatokba (2012), az Újabb 100 fiatalt a helyi önkormányzatokba (2016) után most Alkalmas fiatalokat alkalmas feladatokra címmel indít programot a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT). Kelemen Szilárd elnök szerint a fiatalok „derekasan helytálltak” az önkormányzatokban.

Családalapítás, otthonteremtés és munka – erre a három alappillérre építik a programot, mert ez itthon tarthatja a fiatalokat, akik egy része nem feltétlenül a nagyobb fizetésért megy el, hanem azért, mert itt nem mutatnak nekik megfelelő jövőképet.

Hirdetés
Hirdetés

– Ha azt látják, hogy figyelembe veszik igényeiket, ha odafigyelnek a szavukra, ha segítik, hogy munkahelyet találjanak, otthont teremtsenek, családot alapítsanak, akkor itthon fognak maradni – véli Kelemen.
Oltean Csongor, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke örömmel nyugtázta, hogy az RMDSZ legfontosabb döntéshozó szerve, a Szövetségi Képviselők Tanácsa (SZKT), tulajdonképpen háromszéki példára, döntést hozott arról, hogy minden magyar többségű településen bejutó helyen kell fiatalt is és nőt is jelölni.

Önmagában nem elég fiatalnak lenni, hogy bekerülj tanácsosnak, szögezte le Grüman Róbert, a megyei tanács alelnöke, aki „fiatal” korában (is) élharcosa volt annak, hogy 35 év alattiak kerüljenek a testületekbe, hanem felkészültség és sok munka is kell hozzá.

Érdeklődésünkre, hogy nem „túlságosan szófogadók-e” a bekerült fiatalok, akik kézfelemeléssel „hálálják meg” az öregeknek, hogy bejuttatták, Kelemen Szilárd azt mondta: a fiatal képviselőnek „nem az a feladata, hogy ne értsen egyet semmivel”, hanem az, hogy tartsa a kapcsolatot, képviselje kortársait a tanácsban, rendezvényeket szervezzen, mert „az örökös szembeállás hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődő”

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások