Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Biztosan elűzték a telet

Tavaszvárás, az év legbulisabb időszaka, vidám hétvége, féktelen fánkevés – így írták le a szentgyörgyi Labirintus játszóházban szervezett szombati farsangon a gyerekek a hagyományokat. A rendezvény célja a hagyomány éltetése volt, igaz, a bábut biztonsági okokból nem égették el, viszont széttépték a gyerekek.

A játszóház munkatársa, Claudia Epure elmondta, a román közösség számára kevésbé ismert a farsang, főként mivel katolikus ünnepi időszakról szól, ennek ellenére szerette volna, ha a játszóházban is megrendezik a mulatságot közösen a román és a magyar gyerekeknek.

Hirdetés
Hirdetés

– Fontos, hogy a gyerekek megismerjék egymás kultúrkörét, és akár átvegyék azokat az elemeket, amelyek érdekesek, színesek, mint például a farsang. A télűző hangoskodás, a bábu széttépése vagy a magyar körjátékok mind nagy sikert arattak a román ajkú gyerekek körében is, ezért terveink szerint a jövőben is megszervezzük – mondta.

A különféle jelmezekbe öltözött gyerekek próbákat álltak ki, és elnyerték a legerősebb ember, legszebb hercegnő és legeredetibb kosztüm címeket. A jelmezes bemutatót követően mindenki gyorsan megtanulta a különböző gyerekjátékokat, vetélkedő feladatokat: székfoglalás, kincskeresés, lufi-darts vagy fánkevő verseny. A játékokat követően mindenki keresett valamit a játszóházban, amivel zajt lehet csapni, majd a csapat végigvonult a Csíki utcán, óriási hangzavart keltve a járókelők és autósok meglepetésére. A gyerekek remélik, sikerült elűzni a telet, jöhet a tavasz.

Andreea Luca, az egyik hatéves „tűzoltó” édesanyja elmondta, a karnevál náluk is ismert, a farsang viszont nem, és fiával együtt ő is jól szórakozott, érdekes játékokat tanultak, az utcai zenélés-zajongás pedig a nap fénypontját jelentette. A szervezők a jövőben is megrendezik egy-egy ünnepkör sajátos napjait a játszóházban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük