Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Helyes döntés volt az EMSZ megalakítása

Helyes döntés volt az EMSZ megalakítása Kovászna megye

Helyesli a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt szövetkezése révén létrejött Erdélyi Magyar Szövetség megszületését Balázs Attila, az EMNP Kovászna megyei tanácsosa, a párt megyei szervezetének alelnöke, aki a helyhatósági választásokon 30 százalékos eredményt tartana szépnek.

– Az MPP-EMNP összeolvadásáról a személyes véleményem az, hogy a két alakulat a korábbiakban is ugyanazt az utat járta, mindkettő ellenzéki, nem mondhatni, hogy nagy ideológiai különbség lett volna közöttük. Helyes döntés volt, amin a Néppárt már régóta dolgozik valamilyen szintén, most hozta úgy a helyzet, hogy meg lehetett lépni. Ebben szerepe van annak, hogy új ember került mindkét párt élére, megújult mindkét alakulat, a két akarat találkozott. Örülök ennek, hiszen így a helyhatósági választásokon is jobb esélyekkel indulunk. Megjegyzem, mi az MPP-sekkel helyi szinten nagyon jól összedolgoztunk akkor is, amikor 9 RMDSZ-es volt a kézdivásárhelyi helyi tanácsban és 8 ellenzéki (4 MPP-s, 4 EMNP-s). Továbbra is ez a szándékunk, hogy eredményes közös munkát végezzünk. Ami a polgármesterjelölt-állítást illeti, Kézdivásárhelyen több, általunk a tisztség betöltésére alkalmasnak vélt személlyel folytattunk beszélgetést, köztük például Dezső Vencel fizikatanárral, az Apor Péter Szakközépiskola igazgatójával, jelenleg azonban még tárgyalás alatt van, hogy kit indít majd az EMSZ – vázolta tegnap érdeklődésünkre Balázs Attila.

Hirdetés
Hirdetés

Ami az országos választásokat illeti, az alelnök úgy véli, a jelenlegi helyzetben az Erdélyi Magyar Szövetségnek nem kell rajta lennie az RMDSZ-listán. Ennek okát abban látja: két MPP-s korábban már szerepelt ezen, be is jutottak a parlamentbe, ám nagyon gyenge eredményt értek el.

– Azok az emberek, akik az Erdélyi Magyar Szövetségre voksolnak, az ellenzéket támogatják, és nem azért teszik, hogy aztán az RMDSZ-szel szövetkezzen. Értelmetlennek látom, hogy két embert odaküldjünk csak azért, hogy aztán ne tudják érvényesíteni az EMSZ eszmeiségét, álláspontját. Eredményesebbnek látom, hogy a parlamenten kívülről politizáljunk. Amennyiben hatalmas eredményt érnénk el a helyhatóságin, azaz megközelítenénk a 30 százalékot, amit reálisnak tartok, másképp tevődne fel a kérdés, de még ekkor sem vélem úgy, hogy szövetkezni kéne az RMDSZ-szel, főleg a jelenlegi alakulattal nem. Örülnék, ha az RMDSZ is fiatalítana, újítana, elvi és személyi szinten is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 11., 8:04
  ÉRTÉKELÉS: 17

  EMSz fiatalít. Egy olyan embert állít polgármesternek, aki már rég nyugdíjba kéne legyen, és egy iskolát már tönkretett.. hátha megteheti a várossal is. Bár az UDMRsek sem jobbak, az új alpolgármester jelöltjük úgy viselkedik, mintha valami kiskirály lenne, arrongansan, nagyképüen. Mi less ha majd meg is nyeri?

 • User
  Dátum: 2020. február 11., 17:33
  ÉRTÉKELÉS: 11

  30%😁😂🤣
  Nagyobbat mint az rmdsz ki tud hazudni?!
  1 új párt ok, de vki olyanokkal töltsék fel akik értenek vmihez, de jól, esetleg diplomások és tiszta multtal rendelkeznek!

 • User
  Dátum: 2020. február 11., 17:19
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Az EMSZ azért alakult, h legyen választási lehetősége annak aki szavazni jár! Biztos D.úr jót röhögött!Amúgy ha nincs állami támogatás mert az udemerét érdemes támogatnia a román államnak értelmetlen pártocskákra szakadni!

 • User
  Dátum: 2020. február 11., 20:24
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Jelöljétek esment Taierlinget,hogy legyen biztos az UDMR győzelme!Amúgy ez a „nagy szövetség” úgy szar ahogy van,amig egy rakás irástudatlan vezető poziciókat tölt be.Inkább egy szar UDMR-s,mint egy olyan szövetség ,amelynek támogatói,szimpatizánsai nem töltenék meg a berecki gyorsot….

 • User
  Dátum: 2020. február 11., 21:12
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Dezso vencel? Kedves Peszkula, soha nem volt egy kedves tanar tobben utaltak mint szerettek mindenhol arrogans ,ROSSZ MODORU! most mar oreg is nem oda valo te !!! Kozepkoru kell aki meg energikus es tapasztalata van gazdasagi is! Tanar tanitson ez ervenyes a mostani polgira is:)

  • User
   Dátum: 2020. február 12., 20:23
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Kedves Névtelen! Igen úgy is ismernek a közeli barátaim ,hogy Peszkúla, én erre büszke vagyok, őseimtől örököltem! Honnan ered ? A kiskorú ősöm, nem tudta kimondani a Pészách , kovásztalan kenyér, vagyis a pászka nevet igy ragadt rá és egesz családomra !! Balázs József-Attila

 • User
  Dátum: 2020. február 12., 8:55
  ÉRTÉKELÉS: 14

  A jó Isten mentsen meg, Dezső Venceltől, a béka segge alá züllesztette az Apor Péter iskolát, hát még mit tenne a várossal, épeszű ember nem is szavazna rá,ha Isten ments jelöltetné magát a város „élére”!!!

 • User
  Dátum: 2020. február 12., 17:37
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Mit nyafogtok, Kézdinek senki nem jó polgármesternek? Mindenkitől fürgeséget és találékonyságot vártok. Miért nehezebb nálatok, mint máshol? .

 • User
  Dátum: 2020. február 13., 12:50
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Igen, mindkét alakulat úgy jött létre, hogy mikor az RMDSZ-ben tisztújítás volt és páran nem kerültek a húsosfazék közelébe, hát kreáltak maguknak egy új lábost. És hasonlóan az RMDSZ-hez, ők is elpufogtatják időnként a szavazatokért a hatásos frázisokat: autonómia, székely zászló, vitézkötés a lajbin stb. Majd néhányuknak valahol ölébe pottyan egy tanácsosi vagy egyéb mandátum, és azt hiszik, hogy jaj de milyen nagy politikusok lettek ettől, és elkezdenek még hangzatosabb nyilatkozatokat tenni. A siralmas számukra az, hogy normális ember nem megy még a közelükbe sem, így valóban nagyon nehéz nekik polgármesternek alkalmas személyt találni. Mert ha akad is jelentkező, az vagy mindenre alkalmatlan buta ember, vagy már rég lejáratta magát olyan megnyilvánulásokkal, amelyekből kitűnik, hogy hiába eszes, ha okossága ravaszsággal és opportunizmussal van átitatva.