Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kutyasétáltatókat várnak a menhelyre

Kutyasétáltatókat várnak a menhelyre Kovászna megye

Szerkesztőségünk tudomására jutott, hogy az elmúlt évek tükrében megfogyatkozott a szépmezői kutyamenhelyre kilátogató önkéntesek száma. Az illetékesektől érdeklődtünk.

Egy fiatal önkéntes (név a szerkesztőségben) lapunk érdeklődésére elárulta, az elmúlt években látványosabb volt az önkéntesek száma, tevékenysége a megyeszékhelyen, illetve Szépmezőn működő kutyamenhelyeken. Véleménye szerint a jelenségben az is közrejátszik, hogy akkoriban újdonságnak számított a kutyasétáltatás.

Hirdetés
Hirdetés

– Vannak, akik rendszeresen, mások hébe-hóba jönnek el hozzánk, de kerülnek érdeklődők. Olyan személyek is akadnak, akik a sepsiszentgyörgyi Amy Egyesületnél is rendszeres önkéntes tevékenységet folytatnak, továbbá nálunk is besegítenek, ahogy idejük engedi. Nem panaszkodhatunk – magyarázta optimistán Balázsi Csaba, a szépmezői kutyamenhely vezetője.
Kiderült, a szépmezői menhelyen önkéntesként leginkább sétáltatni lehet a kutyákat (hétköznaponként 10-18, illetve szombaton és vasárnap 10-14 óra között). A menhely alkalmazottai kihozzák a ketrecből az ebeket, pórázt raknak rájuk, az elején felügyelik a sétát, ezzel is megelőzve az esetleges kellemetlenségeket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük