Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„A gyerekeink érdekében”

Egy weboldalkészítéssel és grafikai tervezéssel foglalkozó bukaresti magáncég indította útjára azt az online petíciót, amelyet aláírva a szülők tiltakozhatnak azzal az „embertelenséggel ” kapcsolatban, hogy gyermekeiknek több órán át maszkot kell hordaniuk az iskolában, távolságot kell tartaniuk. Tegnap 18 órakor országszerte aláírásokat gyűjtöttek a mozgalomhoz csatlakozó nagyvárosokban, de Sepsiszentgyörgyön is.

Bár nálunk kissé későn indult a szervezkedés – egy nappal az akció előtt – a közösségi oldalon gyorsan terjedt a hír, és az iskolakezdéskor pedig számtalan szülő írta alá a memorandumot. Akikkel a szervezőknek – néhány szülőnek – nem volt alkalma találkozni, azok 18 órakor Szentgyörgyön, a főtéri kőszínpadnál megtehették ugyanezt.

Hirdetés
Hirdetés

– Nem vagyok vírustagadó – mondta Bicsak László, az ügy egyik képviselője. – De elsősorban a gyermek érdekét nézem, és az nem az, hogy több órán keresztül maszkban üljön, valamint szünetben se szaladgáljon, mozogjon. Miért nem azt hirdetik, hogy mindenki erősítse az immunrendszerét, szedjen vitaminokat? Lehetnek érvei a maszkhordás fenntartóinak, de a másik tábornak – a mienknek is van nem egy, neves tudósok által fenntartott tudományos nézete, bizonyító erejű kísérlete, mely szerint ezek a járványmegelőző intézkedések nem szolgálják a gyermekek javát.

A mozgalomhoz többek között Bukarestben, Kolozsváron, Medgyesen, Foksányban, Aradon, Déván, Vajdahunyadon, Szatmáron, Zilahon is csatlakoztak szülői közösségek. A szentgyörgyiek is felvették a kapcsolatot a bukaresti szervezőkkel, akiktől megkapták a kormányhoz benyújtandó memorandum egységes szövegét, és jogi útmutatásban is részesültek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük