Hirdetés
Hirdetés

Fontos a vidékfejlesztés

Fontos a vidékfejlesztés Kovászna megye

Kovászna megyének fele vidéken él, és a városban élők fele életvitelszerűen kapcsolódik a vidékhez, ez nettó 75 százalék – állapította meg Tamás Sándor. A megyei tanács elnöke tegnapi sajtóértekezletén azokat a tanácsosjelölteket mutatta be, akiknek a vidékfejlesztés lesz a fő feladatuk.

A román vidékfejlesztés alapelve, hogy a pénzalapok egy részét alulról jövő kezdeményezésekre kell fordítani, ezeknek a „hangja” szeretne lenni Antal Esztilla, az Alutus Régió Egyesület vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

– A LEADER-programmal 15 millió euró érkezett a megyébe az elmúlt években, ezt folytatni kell, mert nyilvánvaló haladáshoz vezet – mondta a tanácsosjelölt.
Dimény György erdőmérnök, a berecki magánerdészet vezetője 11 közbirtokossággal működik együtt, és összesen 15 ezer erdőterületet felügyel.

– Hozzánk tartozik a vadgazdálkodás is, ahol Brüsszel és Bukarest „sötétzöldjeinek” akaratával szemben a helyi emberek érdekeit kell képviselnünk – mondta Dimény.

– Az a célom, hogy agráripari parkokat hozzunk létre, hogy a vidéki gazdák megfelelőképpen tudják értékesíteni termékeiket – közölte egyszerűen és világosan Cseh Csaba, gelencei középvállalkozó, akinek nevéhez kapcsolódnak a Bingo nevű péktermékek is.

Orbán Miklós agrármérnök második mandátumára készül, és azt mondja: azt kell elérni, hogy a mezőgazdaságra „ne szociális kérdésként”, hanem „vállalkozásként” tekintsenek. Hozzátette: a legsürgősebb teendő a társulások létrehozása (jó példa erre a Kézditej), hogy kiküszöböljék a „kupeceket” az ellátási láncból, mert azok „lefölözik” a gazdák munkáját. Ugyanakkor fejleszteni kell a feldolgozóipart, mondta Orbán, aki emlékeztetett arra is: csak a Pro Economica Alapítvány pályázataival harmincmillió eurónyi befektetés érkezett a megyébe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. szeptember 15., 10:31
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A százalékokról jut eszembe, mikor a tanár úr leteremti az osztályt: ebben a tanteremben a tanulók 100 százaléka idióta. Mire egyik diák: nem is vagyunk annyian!

  Tudom hogy itt nem szeretik, ha hivatkozást ír be az ember, ezért csak a maszolon megjelent cikk címét írom be, mert nagyon tanulságos, aki akarja, rá tud guglizni: “Vannak megyék, amelyek bajnokok pénzlehívásban, és van Kovászna megye”

  Remélem, hogy nem törli kedves szerkesztő, csak azért, mert nem kedvez a fenti képen található politikusnak. Főleg, hogy ennek ellenére jobbnak tartom őt, mint politikai ellenfeleit. Viszont meglátásom szerint a kritika jogos, és szeretném látni a reakcióját. Ha lesz ilyen.