Felhívás!

Röviden

Hat kórházi alkalmazott fertőződött meg

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi kórház hat dolgozója fertőződött meg koronavírussal a múlt héten, négyen kórházi felügyelet alatt állnak – tájékoztatott a vezetőség. András-Nagy Róbert kórházigazgató az új kórházi esetekkel kapcsolatban elmondta: három asszisztens, két ápoló és egy takarítónő fertőződött meg, mindannyiuk egészségügyi állapota jó, a betegség közepes lefolyású. Munkájukat kollégáik vették át, ugyanakkor közegészségügyi ankétot indítottak annak érdekében, hogy kiderüljön, hol, mikor és hogyan fertőződtek meg, ugyanis az igazgató kizárja, hogy az intézményben kapták el a betegséget. A menedzser hozzátette: a betegek a kórház fertőző osztályán dolgoztak, de helyettesítik őket, és az osztályt sem kellett lezárni emiatt. A járvány kezdetén, márciusban több orvos és kórházi személyzet fertőződött meg, akkor lezárták a szülészet-nőgyógyászat és az intenzív terápia részlegeket.

(bús) 

Elkapták az enyveskezű stoppost

A megyei rendőrség egy 42 éves férfi személyében azonosította a szeptember 3-i tolvajlás elkövetőjét, mely során egy 54 éves nőt lopott meg egy stoppos. Az alkalmi utast Sepsiszentgyörgyre szállította a kárvallott, és csak azután jött rá, hogy az úgy hálálta meg kedvességét, hogy elemelt 3000 lejt a táskájából. A hatékony nyomozói munkának köszönhetően az illető kézre került, és az eltulajdonított összeget is hiánytalanul visszakapta gazdája. Az elkövetőt 24 órára őrizetbe vették, majd az ügyészség 60 napos igazságügyi ellenőrzést rendelt el vele szembe. 

Elaludt a sofőr

Szombaton este Magyarhermányban történt személyi sérüléssel végződő közúti baleset. A 26 éves sofőr Kisbacon irányából érkezett, és a település központjában elbóbiskolt a kormánykerék mögött, áthajtott az ellenkező sávba, ahol hátulról beleszaladt egy szabályosan állomásozó személygépkocsiba. Az ütközés során a sofőr jobb oldalán ülő, 38 éves utas sérült meg, akinek a biztonsági öve nem volt bekapcsolva. A sérült sebei kórházi ellátást igényeltek, így nem szándékos testi sértés vádjával indult kivizsgálás az ügyben. A sofőr nem fogyasztott alkoholt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.