Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Design Bankban kitörnek a dobozból

A Design Bankban kitörnek a dobozból Kovászna megye

Olyan irodaépületet alakítana ki Szentgyörgy a volt Nemzeti Bank épületében, amely állja a versenyt nyugati IT-cégek nyújtotta feltételekkel, így vonzaná haza (vagy tartaná itt) a jövő kreatívan gondolkodó start-uppereit. A részletekről Antal Árpád polgármester és Tóth-Birtan Csaba alpolgármester, valamint az ötletgazdák és az átalakítást megtervező építész beszélt a tegnapi sajtótájékoztatón.

Hirdetés
Hirdetés

A Design Bank ötlete a szentgyörgyi IT Plus klasztertől származik, amelyet a sajtótájékoztatón Bihari Béla és Rácz Attila alelnök képviselt. Az ötletet felkarolta a város, ebbe az irányba kell lépnie Szentgyörgynek is, mert követjük a nemzetközi trendeket.

– A digitalizációt, a tudástranszfert célzó programot működtetnénk, roadshow-szerű rendezvény keretében szakembereket kérnénk fel, oktassák a fiatalokat – mondta Bihari Béla, a klaszter elnöke.

A terveket Török Áron műépítész készítette el az IT-klaszter megbízásából, amelyhez az magyarországi finanszírozást nyert. Kívül az épület nem változna meg radikálisan, belül azonban az ötletelést szolgáló nyugodt helyek és az egyeztetéshez közös terek is a megszokottól eltérő formában lennének jelen. Egy multimédiás terem, valamint egy online tárgyalásokhoz ideális nyugis-szoba (silent boksz), továbbá kávézó és az ötletek gyakorlatba ültetését pénzügyi tanácsadással segítő kis bank is helyet kapna az épületben a közösségi terek mellett. A belsőépítészeti kialakítást a tervpályázatot megnyerő fiatal udvarhelyi építészekre bízták.

A kivitelezést az önkormányzat vállalta, már idén 500 ezer eurót utaltak ki erre a célra, az összköltség várhatóan 1 250 000 euró (a részletekre visszatérünk).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük