Felhívás!

Kérni lehet a területalapú támogatást

Kérni lehet a területalapú támogatást Kovászna megye

Március 1-jétől fogadják a gazdákat a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) helyi kirendeltségeinél, hogy benyújtsák igénylésüket a területalapú támogatásra. A gazdáknak egy kérést kell benyújtaniuk akkor is, ha többfele van földjük.

A gazdákat előjegyezték, és erről mindenkit értesítenek.

– A torlódások elkerülése végett kéretik pontosan érkezni, lehetőleg hiánytalan aktacsomaggal. Ennek érzékeny pontja a föld pontos telekkönyvi rajza, érdemes pénzt és energiát fektetni abba, hogy ez rendben legyen. Előbb a nagyvállalkozókat vesszük (ez gyorsan és viszonylag gördülékenyen lefut), majd a kicsik következnek – mondta el ezzel kapcsolatban legutóbb, a gazdák nagyborosnyói találkozóján György Ervin, az APIA aligazgatója.

Az APIA közleménye szerint azoknak, akik a földeket haszonbérbe adták, nem jár pénzügyi támogatás. Háromszéken mintegy 13 ezer gazda jogosult támogatásra. Románia összesen 1,94 milliárd eurót hívhat le az Európai Mezőgazdasági Garanciaalapból. Az Európa Unió tagjaként Románia egységes területalapú támogatásért, redisztributív támogatásért, klíma-és környezetkímélő gazdálkodás támogatásáért, fiatal gazdák támogatásáért, kisgazdák támogatásáért és termeléshez kötött támogatásokért folyamodhat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.