Hirdetés
Hirdetés

Magántőkéből épülnek lakások

Magántőkéből épülnek lakások Kovászna megye

Ipari övezetből lakó- és szolgáltató övezetté minősítéshez adták a szentgyörgyi városi tanácsosok jóváhagyásukat a Bautur cég kérésére: a volt Mopaco székhelyéül szolgáló, Gyárfás Jenő 9. szám alatti területről van szó, illetve annak egy részéről.

Hirdetés
Hirdetés

A Bautur céget menedzselő Fekete Mihály lapunknak elmondta, az 1180 négyzetméteres területet a rajta levő épülettel egy innen elszármazott magyarországi hölgytől vette meg, aki visszaigényelte államosított tulajdonát és meg is kapta. A rendezési terv szerint 12 lakrészes kétszintes tömbházakat építene a befektető, amelyeket aztán áruba bocsátana, ennél többet azonban korainak talált elárulni a cégvezető.

A tanácsülésen megszavazták azt is, hogy a városi sportcsarnok mögötti két teniszpályát fémszerkezeten nyugvó duplafalú sátorral befedik, a közvilágítását is kiépítik, hogy egész évben használható legyen.

A Székely Mikó Kollégium főépületének, bentlakásának és régi épületének (volt Jókai-nyomdának) felújítására is megszavazta a tanács az aktualizált költségvetést, amit 2016-ban ugyan elfogadtak már egyszer, de a tavalyi év végén a beruházás bekerült a Helyi Fejlesztési Program (PNDL) második szakaszába, 8 milliós támogatást kap a munkálathoz az önkormányzat. Ez a költségeknek csak harmadát fedezi, a maradék kétharmadot a város állja, az erre vonatkozó határozatot is elfogadták a tanácsosok.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. március 1., 18:08
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Nagyon szep! Gondoltak az amugy îs zsufolt zsakutca lakoira? Gondolt valaki arra ,hogy mi lesz a tobb mint 120 eves tolgyfakkal amilyenek a varoson nem hanyodnak? Biztos ,hogy nem.Itt îs mint sok egyebbe ebbe a szep hazankba csak az uzlet es a penz a meno.