Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A csapatszellem jegyében lát neki munkájának a háromszéki Vöröskereszt új igazgatója

A csapatszellem jegyében lát neki munkájának a háromszéki Vöröskereszt új igazgatója Kovászna megye

Közel két évtized után új vezetővel folytatja karitatív tevékenységét a Kovászna Megyei Vöröskereszt, amelynek élére a szervezetnél harminckét éve dolgozó Berecz Ildikót nevezték ki. Az újdonsült igazgató folytatja elődje munkáját, de újabb szolgáltatásokat is tervez majd létrehozni a már-már családdá kovácsolódott csapattal. 

Hirdetés
Hirdetés

„A 32 év alatt majdnem mindegyik munkafázison átmentem a Vöröskeresztnél. Líceum után rögtön csatlakoztam önkéntesnek, de voltam raktárnok és menedzserasszisztens is, az elmúlt 15 évben pedig könyvelőnőként dolgoztam” – sorolta sokrétű tevékénységét a szervezetnél Berecz Ildikó. Érdeklődésünkre elmondta, hogy a kellő tapasztalat ellenére meglepetten érte a vezetői pozícióra való felkérés, amit rövid hezitálás után fogadott csak el, mert tudta, hogy nehéz feladat előtt áll.

Végül belátta, hogy a szervezetnél való jártassága és a közösség egybehangolt munkája révén fenntarthatják az eddigi szolgáltatásokat, de új célokat is kitűzhetnek. „Nem egy könnyű megbízatás, de próbálok megbírkózni vele. Nagyon szeretném, ha azokat a tevékenységeket, amelyeket a csapattal és az előző igazgatval felépítettünk, tovább tudnánk vinni. Dolgozunk rajta, hogy újabb szolgáltatásokat is tudjunk majd létrehozni a közösség számára” – fogalmazott.

Az előző vezető 18 évig igazgatta a háromszéki Vöröskereszt munkáját, mielőtt február közepén a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóság élére került. Mint arról korábban írtunk, Papp Adolf számtalan rászorulónak nyújtott segítséget a szervezetnél, többek között magán-mentőszolgálatot létesített, nyári táborokat szervezett és ételcsomagokkal is támogatta a hátrányos helyzetűeket. „Nagyon nehéz volt az elválás, de abban a reményben búcsúztunk, hogy továbbra is itt lesz velünk, és amennyiben tud, ezentúl is segíteni fogja a tevékenységünket” – idézte fel Berecz Ildikó, aki méltósággal és tisztelettel lép elődje nyomdokaiba.

Fotó: Berecz Ildikó Facebook-oldala

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük