Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Bagossy Brothers Company zárja az idei Szent György Napokat

A Bagossy Brothers Company zárja az idei Szent György Napokat Kovászna megye

Bakancslistán van a Szent György napi, nagyszínpadi, főműsoridős fellépés a Bagossy Brothers Company zenekarnak – ezt április 28-án pipálhatják ki, ugyanis ők zárják a fesztiválprogramot, utánuk már csak a tűzijáték következik. De az előző napok esti programjában a Halott Pénznek, a Moby Dicknek, illetve Lidia Buble-nak és az Akcent együttesnek is örvendhetnek a rajongók.

Hirdetés
Hirdetés

Igazi hangulatot adott a csütörtöki sajtótájékoztatónak az, hogy a szervezők vendégül látták a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company együttest is. Ugyan nagyon népszerű, több korosztály körében is kedvelt zenekarról van szó, de azt, amit mindenképp illik tudni róluk, Erdély András, a sepsiszentgyörgyi városnapok szóvivője konferálta be és a későbbiekben ő bírta „vallomásra” a zenekar jelen levő tagjait is.

Személyesen hárman jelentek meg, a zenekarvezető Bagossy Norbert Budapestről kapcsolódott be élő közvetítésben. A sepsiszentgyörgyi helyszínen viszont üdvözölhettük Kozma Zsombort (hegedű, harmonika), Bagossy Lászlót (basszusgitár) és Tatár Attilát (gitár); Bartis Szilárd dobos nem tudott eleget tenni a meghívásnak.

Fotó: Tuchiluș Alex

A zenekar 11 éve Gyergyószentmiklósról indult, és mint kiderült, nagyon tudatos, célkövető magatartással jutott addig, hogy ez idáig öt nagylemeze jelent meg. Első pillanattól arra törekedtek – mondta Bagossy Norbert –, hogy saját dalokat játsszanak, és fokozatosan lett egyre nagyobb a rajongótáboruk: eleinte kocsmákban, ifiudvarokban léptek fel, később egyre nagyobb presztízsű helyeken, míg tíz év múltán már Budapesten is a legnagyobb színpadokon zenélnek. Nem igaz tehát, hogy „olyan hirtelen befutottak” – cáfolta Tatár Attila a sokszor elhangzó állítást.

Az összeforrott baráti társaság, mely ugyanebben a felállásban, de közben persze zenélve akar megöregedni, a Szent György napi fellépést bakancslistásnak tekinti, hiszen korábban ugyan már meghívottjai voltak a városnapoknak, de a főműsoridős nagyszínpadi fellépés csak álom volt számukra. Ebben a szezonban ráadásul a április 28-i, este 9 órakor kezdődő fellépésük csak a második lesz (az eddig leszerződött több mint hetvenből), tehát még „frissek, energikusak lesznek és tökös koncertre készülnek” – üzenték a rajongóknak,

Fotó: Tuchiluș Alex

Amint azt a városnapok szervezői bekonferálták, április 27-én, szombaton 21.30-kor a magyarországi Halott Pénz együttes áll színpadra, azelőtti napon, pénteken este a kemény rock kedvelői örülhetnek a Moby Dick együttesnek, illetve a román fellépők közül az igen népszerű és a dévai énekesnő, Lidia Buble számíthat kiemelt figyelemre.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük