Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pályázati lehetőségekről tájékoztattak

Pályázati lehetőségekről tájékoztattak Kovászna megye

A kulturális programoknak alapvető szerepük van a háromszéki közösségépítésben, ezért az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete kiemelten fontosnak tartja, hogy a művelődési intézmények és a civil szervezetek első kézből kapjanak információkat a pályázási lehetőségekről.

Ennek érdekében kezdeményeztek közös tanácskozást a háromszéki kulturális intézmények vezetőivel, a művelődési programokat szervező civil szervezetek képviselőivel, valamint Demeter András István, a Kulturális Minisztérium államtitkárával. A közel 25 jelenlévő részletes eligazítást kapott a szaktárca aktuális pályázati kiírásairól és kritériumrendszeréről.

Hirdetés
Hirdetés

Az a célunk hogy minél átláthatóbb és egyszerűbb legyen a pályázati rendszer, hogy minél jobban megkönnyítsük a kulturális intézmények munkáját. Azért dolgozunk, hogy közösségeink az elérhető támogatási forrásokat felhasználhassák, hogy minél több sikeres pályázatot nyújthassanak be. A kulturális vezetők bármilyen kérdéssel bátran fordulhatnak hozzám, ezért is kezdeményeztem a folyamatos kommunikáció fenntartását” – emelte ki Demeter András István, a Kulturális Minisztérium államtitkára.

„Közösségépítő koncepciónk egyik fontos eleme, hogy elhozzuk Háromszékre a különböző területeken dolgozó kormányzati vezetőket, összekapcsoljuk a helyi szakemberekkel, hogy első kézből legyen tájékoztatás, hogy hasznos és naprakész információkkal lássuk el őket. Így kapcsoltuk össze most kulturális intézményvezetőinket, a művelődés terén dolgozó szakembereket a kulturális minisztérium képviselőjével, visszajelzéseink alapján hiánypótló találkozás volt” – értékelte Bodor László, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezet ügyvezető elnöke.

Fotó: RMDSZ

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. március 25., 9:24
    ÉRTÉKELÉS: 14

    Már a csapon is a művészet és a kultúra folyik, de az a baj, hogy a 2000 lej körüli fizetésből csak egyik napról a másikra éldegélünk. Gyerekvállalás helyett, kutyát tartunk, mert kevés az anyagi háttér egy gyerek neveléséhez. Majd 3x év múlva nem lessz aki adozzon, így a nyugdíj inkább állami segély lessz. Így lehet tönkretenni egy térséget. Valahogy meg kellene találni egy fenntartható, egészséges egyensúlyt.

  • User
    Dátum: 2023. március 27., 6:15
    ÉRTÉKELÉS: 6

    A közel 25 résztvevőt milyen kritériumrendszer alapján választották ki? A civilek közül a legcivilebbet? És ehhez a koncepcióhoz kellett 30 év? Vagy csak a jövőre esedékes választási év ihlette meg a közösségünk építőit?

      • User
        Dátum: 2023. március 27., 12:48
        ÉRTÉKELÉS: 7

        Nekem van RMDSZ-es párttagsági könyvem. Meggyőződésem, hogy a fogyóban levő erdélyi magyar közösséget egy erős képviselet segítheti a boldogulásban.
        DE, ez nem azt jelenti, hogy azokat, akik nem értenek egyet mindenben a jelenlegi vezetőséggel azokat mellőzik, mi több félre túrják. Igy jött létre a két kis mellék pártocska és utóbb a szövetségük. Sértődött, mellőzött, felre pakolt emberekből.
        De én akkor is kitartottam mellettük. A régi praktikák folytatódnak, a lojális emberek maradnak a tűz mellett, a gyerekeik jó állasokat, pályázati lehetőségeket kapnak.
        Egy jelentős tömeg pedig undorral fordul el. Azokat nem képviseli az RMDSZ. Ez probléma. A helyi vezetők fel kellene ismerjek ezt, de ignoráljak a tényt és a saját hatalmuk és gazdasági előnyeik hajtják.

  • User
    Dátum: 2023. március 27., 21:59
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Előtte pár nappal kiírni, hogy aki érdekelt tudjon elmenni!
    Az autók kiírása körül is köd volt! A jegyek pár óra alatt elkeltek! Igaz ez legtöbbünket nem érdekelt, mert lassan csak kajára valót keresünk, de ott van a zöld ház program! A Fb tele kamu hìrekkel, de a sajtó majd csak akkor fog írni amikor lejár! Ámen….2024 re is lesz kiírás, de mivel választások lesznek piros vidrecske és olaj helyett minden szavazó kap egy napelemet!😁