Felhívás!

RÖVIDEN

Félezer embert mozgósítottak

A 20. Kovásznai Városnapok keretében a szervezők a sportrendezvények sokszínűségére is figyeltek. Görkorcsolya-bemutatót, minifocit, Lőrincz Zsigmond-kupát (a 2006–2007 és 2008–2009-es korosztálynak), streetballt, asztaliteniszt, gyorsulási versenyt szerveztek, az öregfiúk kézilabda- és focimérkőzése sem maradt el. A szervezők részéről Gödri Zsolt, a Kovásznai Sport Egyesület elnöke elmondta: a városnapok alatt közel 500 sportkedvelőt és sportrendezvényben résztvevő érdeklődőt sikerült mozgósítaniuk. Gödri külön megköszönte a Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóságnak a segítséget és a szponzoroknak a támogatást.

Sakkverseny lesz

Szeptember 17-én 9.30-kor a Kőrösi Csoma Sándor Líceum sporttermében a Pokolsár Egyesület és a helyi önkormányzat Pokolsár Kupa néven sakkversenyt szervez. A benevezési díj 10 lej, érdeklődni, jelentkezni 0744 808 322-es telefonszámon lehet.

Búcsúkoncertezett a Pinceband

A városnapok alatt búcsúkoncertet tartott a helyi fiatalok alkotta Pinceband együttes. A megyében is ismert zenekar az egyetem miatt döntött a pihenő mellett. Szabó Tamás, az együttes egyik alapítótagja elmondta: „a Pincebandet 4 éve alapítottuk, Gergely Kovács Máté, Bajkó Nimród Csaba, Deák Dániel és jómagam. Az évek során az énekesek váltották egymást. 3 éve került be Moldovai Dóra, majd körülbelül másfél éve Kis Eszter. Azóta zenélünk ebben a felállásban, a stílusunk a pop- és a rockzene között mozog. Sok helyen koncerteztünk az évek során, fesztiválokon, SIC Feszten, zeneversenyeken, ilyen volt a HDT Sepsiszentgyörgyön és a Peron Udvarhelyen. De Kovásznán is zenéltünk, meg közeli falvakban. Eljutottunk oda, hogy új időszak kezdődik kettőnk életében, jön az egyetem, így nem tudjuk, mi vár majd ránk, mennyi idő jut az együttesre. Ezért amolyan szünetet tartunk, de amikor itthon vagyunk, a zene nem maradhat el”. Szabó Tamás az együttes terveire annyit mondott: jövőre találkozunk!

Hozzászólások