Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közösségi foglalkozás

Közösségi foglalkozás Cseperedő

A sepsiszentgyörgyi Belvárosi Református Egyházközség idén július 9–13. között szervezett vakációs foglalkozásokat óvodások és kisiskolások számára. Ebben az évben a KOEN Alapítvány magyarországi és erdélyi munkacsoportja állította össze a közösségépítő célú foglalkozások ötnapos, élményszerű és játékos, de ugyanakkor mély bibliai üzenetet hordozó programját Állati küldetés címmel.

A sokszínű tevékenységet összefogó kerettörténet helyszíne egy állatkert, ahol Gugu, a majom él, s ahol a gondozó Gondos Géza. Az állatkerti kalandozás biblia történetekkel egészül ki.
– A magyarországi és erdélyi munkacsoport nagyon gyerekbarát, és élménypedagógiai módszereken alapuló színes programot állított össze, amelyben énekektől kezdve ötletes aranymondások, tanítások is megtalálhatók – magyarázta Kinda Eleonóra vallástanár.
A nap 10 órakor a lelkész reggeli áhítatával kezdődött, aztán bibliai történetekkel ismerkedtek meg a gyerekek, aztán Guguval és Gondos Gézával indultak útra megismerni az állatkert lakóit, majd témához kapcsolódó kézműves-foglalkozásokkal zárult a napi tevékenység 13 órakor.
– Az ószövetségi történettel kezdtünk, bebarangoltuk a pusztát, aztán részesei voltunk a csodának, amikor fürjjel és mannával táplálta az Úr a pusztai vándorlás során az ő népét. Az Újszövetségből a tékozló fiú és az elveszett bárány történetei kerülnek feldolgozásra. Mindenik témával azt akarjuk megerősíteni, hogy mindenkinek – gyereknek, felnőttek egyaránt – küldetése van a Földön – emelte ki Kinda. Hozzátette, egyre nagyobb az igény az ilyen fajta vakációs tevékenységek iránt, hiszen nyáron a dolgozó szülőknek nagy segítség, hogy gyereküket biztonságos helyen tudhatják, ahol hasznosan, kreatívan tölthet el pár órát.
Az élményszerű tevékenységeket, a kézműves-foglalkozásokat az egyházközség vallástanárai: Bocz Ildikó Rita, Kátai Zsuzsanna és dr. Kinda Eleonóra, valamint Pap Enikő tiszteletes asszony és Zsigmond Zsuzsanna szülő vezették, a zenei kíséretet Kinda Dániel biztosította. A nőszövetség asszonyai a naponkénti finomságokat biztosították a résztvevő gyerekek számára.
A bibliahét zárására ma (pénteken) került sor, melyre meghívták a szülőket, nagyszülőket, a gyülekezet tagjait.
Az egyházak által szervezett vakációs programok a számítógép és a televízió helyett kínálnak közösségi foglalkozást, játékot a gyermekeknek, megismerkedhetnek bibliai történetekkel, énekeket tanulhatnak. A tevékenység mindenhol közös gyerek–szülő-délutánnal zárul.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük