Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyházi tábor gyerekeknek

Egyházi tábor gyerekeknek Cseperedő

Látván lássatok! mottóval szervezte meg idei gyerektáborát a sepsibodoki Református Egyház július 8-12. között, a Málta mikóújfalusi táborozóhelyen. Az ötnapos minivakáció nemcsak kikapcsolódási lehetősségként szolgált a negyven gyereknek, hanem jó alkalom volt egymás és a mindennapi értékek megismerésére is.

Hirdetés
Hirdetés

Jézus jeligéül szolgáló mondata jegyében zajlott a tábori program, a kiscsoportos foglalkozások, közösségi- és csapatjátékok, kézműves foglalkozások, valamint a Máltai Szeretetszolgálat önkénteseinek elsősegélynyújtási bemutatója is arra kívánt rámutatni, hogy figyeljünk egymásra, lássuk meg, ha valaki bajban van és tegyük meg a tőlünk telhetőt javulása érdekében.

Roth Levente református lelkipásztor elmondta, öröm volt látni, ahogy a gyerekek a foglalkozások, a bibliai történetek által megértették és átélték a tábor tematikáját, őszinte, segítő szándékkal és figyelemmel viszonyultak egymáshoz. Ez volt a cél: megtanulni másképp látni, észrevenni a másikat, megtapasztalni azt a csodát, ami nagyon sokszor egy segítő kéznyújtásban, ölelésben vagy beszélgetésben rejlik. Mindezt erősítette és mélyítette az a játék, amely során minden gyerekre titkos őrangyal vigyázott. A Biblia tanítása szerint is Isten jelenléte, kegyelme, angyala velünk van, segít, azonban rajtunk múlik, hogy meglátjuk-e az Isteni gondviselést az életünkben. A tábor sikere abban is rejlik, hogy változatos korcsoportú gyerekek vettek részt, az előkészítő osztályosoktól a hetedikesekig, az ifisek közbenjárásával kicsik és nagyok megtapasztalták a közösségi élményt, az egymásra való odafigyelést. A lelkipásztor értékelőjében, a svájci zweisimmeni testvérgyülekezet támogatásával létrejött tábor kapcsán kiemelte, jóleső közösségi összefogást tapasztalt a bodoki gyülekezet körében, melyet ezúton is megköszönnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük