Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Harc az Úz völgyében

„Harcolunk az Úz völgyében a román hősök keresztjeiért” címszóval szólította híveit az egykor ott létező magyar település hősi temetőjéhez október 23-án, a román hadsereg napja (október 25-e) tiszteletére szervezett rendezvényre Mihai Târnoveanu a közösségi oldalán. Indoklása szerint erre azért van szükség, mert „a végső csapáshoz közelednek a perek, amelyeket a Magyarország által támogatott RMDSZ, valamint a Bákó megyei prefektúra indított a román hősök keresztjei temetőből való eltávolítása érdekében”. És ezt csak úgy lehet megakadályozni, ha „védekezésről ellentámadásra váltanak”. A váltás pontos forgatókönyvét hamarosan nyilvánosságra hozzák.

Miheztartás végett hozzáteszi, hogy „bármilyen eredménnyel is végződnek a románok ellen idegenek és árulók által indított perek, hőseiknek lesznek keresztjei” az Úz-völgyi temetőben. Egy másik bejegyzéséből ugyanakkor azt is megtudhatjuk, hogy ebből az alkalomból „létrehozzák a Keresztes Testvériséget (Frăția Crucilor) a román hadsereg Úz-völgyi harcaiban elesett hősöknek”.

Târnoveanu felhívására válaszolva Dan Grăjdeanu, az Ortodox Tesvériség (Frăția Ortodoxă) nevű ultranacionalista jobboldali civil szervezet vezetője már tényként tálalta az Úz-völgyi temetőben nyugvó román hősök keresztjeinek „magyar szélsőségesek” általi ledöntésének szándékát az általa közzétett videofelvételen. Méretes fejszéjét fenyegetően szorongató társa pedig „addig is edzünk” kijelentéssel nyomatékosította várható jelenlétüket az Úz-völgyi temetőnél.

Ez tehát a 21. század első felének mindennapi valósága a magát jól működő demokráciaként meghatározó és a nemzeti kisebbségek jogainak tiszteletben tartását fennen hirdető Romániában. Abban az országban, amelyben gyakorlattá vált a történelemhamisítás, és szemet hunynak a két világháború során elesett magyar katonák sírjainak meggyalázása fölött. Ahol folyamatosan rágalmazhatnak minket, és következetesen uszíthatnak ellenünk, hiszen nem kell tartaniuk a felelősségre vonástól. Amelyikben következmények nélkül kijelenthető, hogy semmibe veszik a jogerős ítélete(ke)t. Ráadásul most már fejszével is fenyegethetnek a nagy nyilvánosság előtt, és még kérkednek is vele! Döbbenjünk már rá végre, ha nem állunk a sarkunkra, hamarosan magyarellenes pogrom is következhet!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. október 19., 9:34
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Árva Jankó templom , temetőgyalázó , iskola felégető , gyermek ész asszonygyilkosok „vitéz”
    hordája. A mai napi napig bennük él a hordaszellem és gyilkolászási ösztön amit a képen látható fejszemutogatás is bizonyít . Mert , egyen-egyenként gyenge vitéz az óvláh !!!