Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

1135 könyvtár felújítására és felszerelésére lehet pályázni

1135 könyvtár felújítására és felszerelésére lehet pályázni Közérdekű

Az iskolai okoslaborok után most a könyvtárak modernizálásán a sor. A városi és vidéki könyvtárak digitalizálására, korszerűsítésére, illetve a könyvtárak olyan központokká alakítására írnak ki pályázatot, ahol a fiatalok megtanulhatják hozzáértően, biztonságos kezelni a digitális eszközöket, online platformokat.

„Azzal, hogy új, korszerű intézményeket alakítunk ki, vonzóvá tesszük a gyermekek, fiatalok számára a könyvtárakat, illetve modern, biztonságos és barátságos környezetet biztosítunk számukra, ahol megszerethetik az olvasást.  A támogatásra megyei tanácsok, illetve a megyei tanácsok és helyi városi, megyei, vidéki könyvtárak között létrejött partnerségek, konzorciumok pályázhatnak” – olvasható az RMDSZ közleményében.

 

Hirdetés
Hirdetés

 

Az Országos Helyreállítási Tervből megvalósuló pályázatból 5 központi megyei könyvtár épületének felújítására és felszerelésére, 100 vidéki, önkormányzati (beleértve a megyei) vagy városi könyvtár felújítására, bővítésére és felszerelésére, 1030 könyvtár számítástechnikai eszközeinek cseréjére/ korszerűsítésére van lehetőség. A Kutatási, Digitalizálási és Innovációs Minisztérium által kiírt támogatásra március 13-ig lehet pályázni a következő linken.

Fotó: RMDSZ

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. február 19., 21:29
    ÉRTÉKELÉS: 9

    Most ez a prioritàs! Falun,de nemcsak lehet hetek telnek el amig valaki betèved a könyvtàrba! Èvek óta a diàk sem olvas, kiröhögi a tanàrt, mert ő nem olyan menő mint a tik tok sztàrok!