Felhívás!

Szombaton VigadóMozi

Április 30-án 19 órától, a magyar film napját ünnepelve, egy romantikus vámpírmesét tűztek a szélesvászonra, amely a hidegháború korában játszódik. A Drakulics elvtárs magyar vígjáték olyan ismert színészeket vonultat fel mint Walters Lili, Nagy Ervin, Nagy Zsolt és Thuróczy Szabolcs.

Röviden a filmről: Magyarország, 1972. A kubai forradalmat is megjárt Fábián Béla (Nagy Zsolt) hazatér Magyarországra, hogy a vietnámiak részére jótékonysági véradást indítson. A kémelhárítás azonnal rászáll, hogy kiderítsék, Fábián barát vagy ellenség. Az akcióval az élettársi kapcsolatban lévő Magyar Máriát (Walters Lili) és Kun Lászlót (Nagy Ervin) bízzák meg. Mária kísérőként próbál meg Fábián bizalmába férkőzni, Laci pedig (aki a megfigyelés és lehallgatás egyik nagy mestere) távolról figyeli az eseményeket, és amikor éppen nincs féltékenységi rohama, olyat csinál, ami nem a gyengéje: gondolkodik.

Az akció során Fábián körül egyre több gyanús dolog történik: a 60-as éveiben járó férfi alig néz ki többnek 30-nál, laza a stílusa, egy vérvörös Mustanggal jár, döglenek utána a nők, akiknek nagy kedvvel figyeli a nyakát, rosszul van a fokhagymától, ráadásul csatos üvegből vért iszik, az akaratával pedig tárgyakat mozgat és még repül is, csakúgy, mint a vámpírok.

A dolgok akkor válnak nehezebbé, amikor Kádár Jánosra (Rába Roland) a szovjetek ráparancsolnak, hogy szerezze meg az örök élet titkát, ellenkező esetben elzárják a gázcsapokat. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.