Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Májusi program

• Május 10., 19.00 » díszterem – Kovács Hunor zongoraestje. Jegyár: 10 lej.

Kovács Hunor kiskorától játszik zongorán, azóta a zene tölti ki napjait. Jelenleg a Brassói Zeneakadémián tanul zongoraszakon. Zeneszeretetét és zeneértését szüleinek, leginkább édesanyjának köszönheti, aki korábban hegedült. Több helyen koncertezett már, többek között Brassóban, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen. „Kedvenc zongoraművészeim, zeneszerzőim közé Bach, Chopin és Beethoven tartozik, a műveiket nagyon szívesen játszom. Náluk kezdődik szerintem az igazi művészet zongorázás terén. A zene és vele együtt a zongora életem része, olyan, mint a levegő, amely éltet, és amely által ki tudok teljesedni, önmagam lenni” – nyilatkozta a zongoraművész.

• Május 11., 18.00 » díszterem – Biró Gábor Töredékesen is egész című könyvének bemutatója.

A szerzővel dr. Borcsa János, az Ambrózia Kiadó vezetője beszélget. Közreműködik dr. Biró Enikő és Kató Balázs.

• Május 12., 18.00 » nagyterem – Tudástár: Gáll Tímea. Belépés: regisztráció alapján.

• Május 13., 19.00 » nagyterem – Mocorgók Néptáncegyüttes: Jerika-kő legendája. Jegyár: 20/10 lej.

Az előadás során egy nagyapa és unokája beszélgetése révén visszaröppenünk ősidőket, és a táncosok előadásában megelevenítődik Álmos és Jerika vezetésével a magyarok letelepülése a majdani Csomafalva területére. A Néptáncegyüttes mindazonáltal, hogy őseink történetét meséli el, azt igyekszik kideríteni, hogy merre található a mindenkori boldogság ragyogása.

• Május 14., 19.00 » nagyterem – Rákász Gergely: Lords Of The Organ. Jegyár: 25 lej.

Az elmúlt két évben elveszett a létezés lényege, az a tükör, amelyben az ember nem túlélő fogyasztónak érzi magát, hanem az istenek örökösének. A teremtés folytatójának. Nem mondjuk ezt ki mindig, amikor színházba, koncertre vagy kiállításra megyünk, de mindannyian érezzük, ezért megyünk oda. Ezért azokkal a műalkotásokkal ünneplünk, amelyek minden hangja ezt az életörömöt sugározza. Strauss és Sosztakovics keringői, Ravel Bolerója, Vivaldi Négy Évszakának részletei mind ilyenek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük