Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rászolgáltak az elismerésre

Rászolgáltak az elismerésre Kultúra

Összevont ünnepségre ültünk be a napokban a Gyöngyvirág utcai új református templomba, az RMPSZ hívására. Azt is mondhatom, tulajdonképpen két ünnepi eseményt vontunk össze, hogy végre jogos tulajdonosok kezébe kerüljenek az érmek, oklevelek.

Sajnáljuk, hogy egyiknek sem tudtuk megadni azt a felszabadult hangulatot, ami jellemezni szokta mind itthon, mind Szovátán az ilyenkor szokásos találkozást, ennek dacára viszont biztosítani lehetett az esemény méltóságát, illendően lehetett köszönteni mindazokat, akik rászolgáltak az elismerésre, akár nyugdíjasok, akár diákok, akár tudományos munkájukért dicséretet érdemlő aktív és nyugállományos pedagógusok.

Hirdetés
Hirdetés

Korábban már írtunk arról, hogy kik is azok, akiket kitüntetésre érdemesítettek, nos, az elismerő oklevelek, díjak átadására a napokban került sor. Ugyanekkor kapták kézbe a magyar kormány elismerését jelképező szolgálati emlékérmet és díszoklevelet azok a pedagógusok, akik ebben az évben léptek nyugdíjba, s több évtizedes szorgalmuk jutalmaként ítélték nekik ezeket a szimbolikus jeleket. Hadd említsem meg ezúttal is – és csupán őket –, hogy az idei Apá­czai-díjat dr. Antalka Ágota pszichológus vehette át, a másik két díj Nagyváradra, illetve Csíkszeredába ment, a sepsiszentgyörgyi Török Árpád pedig a díj arany fokozatában részesült. Átadták a Mákvirág-díjat három tanulónak, a Kós Károly- és a Bolyai-díjat egy-egy diáknak. Nevüket korábban már közzétettük.

A szolgálati emlékérem azoknak jelentett elismerést, akik több évtizedes oktatás után léptek ki tanintézetük kapuján: Nagy Mária, Sütő Mária (mindketten Zaboláról), Dezső Vencel, Gáspár Mária Magdolna, Szakács Judit (mindhárman Kézdivásárhelyről, Megyes Zoltán (Barót), Péter Gyöngyi (Nagyajta), Bács Mária, Constantin Rozália, Kádár Géza, Márk Emese, Nagy Gábor, Nemes Ildikó, Pethő Ibolya, Szabó Hajnalka, Szilvási Dorottya, Ungvári Lili (mindannyian Sepsiszentgyörgyről). Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével, elismerő szavakkal illette Lászlóffy Pál István, az RMPSZ tiszteletbeli elnöke, Burus-Siklódi Botond, az RMPSZ országos elnöke, Kiss Imre főtanfelügyelő, az RMPSZ országos alelnöke, Henning László, a megyei tanács alelnöke, Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere. Az ünnepelteket az RMPSZ megyei és széki elnökei köszöntötték. Az eseményhez igazodó istentiszteleten Bancea Gábor, a rendezvény házigazdája a közeledő téli ünnepségek jegyében kívánt minden kitüntetettnek, jelenlévőnek méltóságteljes, békés karácsonyt és gazdag újesztendőt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük