Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországon az Osonó

Magyarországon az Osonó Kultúra

Iskolai műhelyfoglalkozásokat, tréningeket tart több magyarországi iskolában a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely. Céljuk, hogy megmozgassák és erősítsék a fiatalok, valamint a fiatalokkal dolgozó felnőtt szakemberek szociális érzékenységét, a komplex egyéni és csoportdinamikai problémák konstruktív megközelítésére törekvő képességét.

A társulat több budapesti, gyöngyösi és veresegyházi iskolában tart trénigsorozatot. A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott projekt első részében Fazakas Misi és Mucha Oszkár csapatépítő, önismereti és személyiségfejlesztő műhelyfoglalkozásokat vezet, majd a második részében az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadás kerül bemutatásra, amelyet minden esetben egy feldolgozó foglalkozás követ.

Hirdetés
Hirdetés

– A komplex színházi nevelési program által olyan jellegzetes társadalmi problémák és személyes sorsok kapnak hangot, amelyek közös gondolkodásra ösztönzik a résztvevőket. Mindez hozzájárul a válaszok és megoldások megközelítéséhez illetve megtalálásához, mely egyéni szinten elősegíti az empátia megerősödését és a látókör kiszélesedését, csoportos szinten pedig hozzájárul az egyének és az erősebb és összetartóbb közösségek kialakulásához – mondja Fazakas Misi, az Osonó vezetője.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük