Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magyarországi turnén az Osonó Színházműhely

Magyarországi turnén az Osonó Színházműhely Kultúra

Ma, március 27-én Szombathelyen, majd Budapesten, Törökbálinton, Pannonhalmán és Szegeden láthatja a közönség az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című, a fiatalok személyes történeteit feldolgozó Osonó-előadást. A produkciót minden esetben egy interaktív közönségtalálkozó követi, amely teret ad a közös gondolkodásra, a dokumentarista előadásban felvetett témák és problémák megvitatására.

Hirdetés
Hirdetés

A Fazakas Misi által rendezett előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei képezik, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. A produkció eddig 3 kontinens 24 országának 192 településén került bemutatásra.
Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.
A társulat a közelmúltban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy Károly-díj nemzeti győztese lett, előtte Regisztrált Tehetségponttá, majd Európai Tehetségponttá vált és magáénak tudhatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi Díját is.
A darab szereplői: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika, Kalotai Máté, Basa Ádám, Póra Jácinta és Kósa Emese. Technikus: Csortán Géza. Rendező: Fazakas Misi.

A turné programja:

  • március 27: Szombathely – 12.00 és 15.00 óra (Weöres Sándor Színház)
    március 28: Budapest – 19.15 (Katona József Színház)
    március 29: Törökbálint – 11.00 (Bálint Márton Általános Iskola és Gimnázium)
    március 30: Pannonhalma – 17.00 óra (Pannonhalmi Bencés Gimnázium)
    március 31: Szeged – 19.00 óra (Szegedi Nemzeti Színház)
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük