Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ma a Tein Teaházban!

Harmadik alkalommal indul felolvasókörútra az Erdélyi Híradó Kiadó és az Erdélyi Magyar Írók Ligájának irodalmár-különítménye. A karaván során Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában mutatkozik be három fiatal erdélyi szerző: Fischer Botond költő, író, Gothár Tamás költő és Mărcuțiu-Rácz Dóra költő, író, szerkesztő. A fellépőkkel Horváth Benji költő, műfordító, slammer, a Hervay Könyvek sorozat társszerkesztője beszélget.

A sepsiszentgyörgyi felolvasóestre ma 18 órától kerül sor a Tein Teaházban.

Hirdetés
Hirdetés

Gothár Tamás 1995-ben született Csíkszeredában. 2014 óta közöl verseket és műfordításokat erdélyi és magyarországi lapokban. Első önálló kötete 2018-ban jelent meg Váltás címmel, a Fiatal Írók Szövetsége gondozásában.

Fischer Botond 1982-ben született Nagykárolyban. 2007 óta rendszeresen jelennek meg versei, prózái és színikritikái különböző erdélyi és magyarországi folyóiratokban. Kötetei: Alsógolgota (Kriterion, 2013); Tavasz lesz, Corina (Erdélyi Híradó Kiadó – FISZ, 2019).

Mărcuțiu-Rácz Dóra 1996-ban született Nagyváradon. Jelenleg a BBTE Bölcsészettudományi Karának mesterszakos hallgatója, az Echinox és a Helikon szerkesztője. Prózát, lírát, kritikát, tanulmányokat és műfordításokat közöl, valamint rendszeresen tudósít irodalmi rendezvényekről. Kötetei: macska van az úton (Prolog, Nagyvárad, 2017); Már minden nő hazament (Erdélyi Híradó Kiadó – FISZ, 2020).

Horváth Benji 1988-ban született Marosvásárhelyen. A kolozsvári Helikon folyóirat szerkesztője, a Hervay Könyvek sorozat társszerkesztője, négy önálló verseskötet szerzője. Legutóbbi kötete: A dicsőséges Európa (Libri, Budapest, 2018).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások