Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kisbuszra gyűjt az Osonó

Több százezer kilométert „nyomott bele” az Osonó Színházműhely egy kisbuszba, hogy oda is elvigye a színházat, ahol soha, vagy legutóbb évtizedekkel ezelőtt járt magyar társulat. A gépkocsi jó szolgálatot tett, de mára használhatatlanná vált. A sepsiszentgyörgyi társulat folytatná a tájolást, ha volna, amivel.

Hirdetés
Hirdetés

Az Osonó Színházműhely az elmúlt nyolc évben egy Sprinterrel járt külföldre és belföldre, fesztiválra és táborba, nagyvárosokba és eldugott falvakba, elit helyekre és hátrányos helyzetű fiatalokhoz, nagy kultúrcentrumokba és vidéki művelődési otthonokba, Európába és Afrikába, és igen gyakran olyan településekre, ahol soha nem lépett még fel magyar nyelvű társulat, és minden szempontból elégedett lehet a kisbusz „teljesítményével”, de mostanra „használhatatlanná vált”.

– Több százezer kilométert tettünk meg azért, hogy előadásaink eljussanak két kontinens 27 országának csaknem kétszáz településére. Az Osonó útját díjak, elismerések, kitüntetések kísérték, de a legfontosabbnak a találkozásokat tartjuk, mert e nélkül nem színház a színház, és a jövőben is ez lenne a lényeg – mondta el Fazakas Misi, a napokban a 28. születésnapját ünneplő társulat vezetője.

Ehhez azonban kellene egy kisbusz, amit ki is néztek maguknak, és amely ugyan használt, de „jó osonós furgon” válna belőle, viszonylag jutányosan, tízezer euróért lehetne megvásárolni. Ehhez kérik az „osonószerető” színházbarátok támogatását.

  • banki átutalás romániai számlaszámra:

ASOCIATIA BOLYONGO SZINHAZI EGYESULET

RO43OTPV300000397154RO02 (RON – OTP Bank)

BIC/SWIFT: OTPVROBUXXX

  • banki átutalás magyarországi számlaszámra:

OSONÓ SZÍNHÁZMŰHELY EGYESÜLET

12100011-17866345 (HUF – Gránit Bank)

Külföldről: HU40121000111786634500000000

BIC/SWIFT: GNBAHUHB

  • REVOLUT: +36 20 273 6014
  • PAYPAL: osonoszinhaz@osono.ro
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük