Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jótékonysági előadás Eszterért

Jótékonysági előadás Eszterért Kultúra

Marosán Csaba, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színészének Humor az irodalomban című önálló estje lesz február 13-án 16 órától a gidófalvi Erdős Gábor Művelődési Házban a Gidófalva Község Fejlődéséért Egyesület, 19 órától pedig a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében.

Hirdetés
Hirdetés

Az eseményen a LAB Életmentő Kupakok Egyesület adománygyűjtő urnákat helyez ki Kovács Eszter gyógyulásának hozzájárulásához.

Marosán Csaba Zilahon született, egyetemi tanulmányait 2009 és 2012 között végezte a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának színész szakán. A Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának 2012 óta a tagja. Marosán Csaba missziójának tekinti a magyar irodalom népszerűsítését, önálló estjein hirdeti az olvasás hasznát és örömét.

A Humor az irodalomban című estjében játékra invitálja a nézőket. Adott néhány szerző a magyar irodalomból, akiknek a humorosnak vélt szövegeit egy kosárba gyűjtötte össze, melyekből egy adott térben és időben sorra kihúzzák a nézőkkel együtt ezeket a szövegeket, azt remélve, hogy a rekeszizmok nem maradnak statikusak. Milyen volt Arany János humora? Mi köze Szilágyi Domokosnak a Piroska és a farkas meséhez? Kinek a poénjain kacagunk a Mézga család vagy a Dr. Bubó rajzfilmekben? Ezekre a kérdésekre kapnak választ az előadás során a résztvevők.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük