Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik az Üveghang Akadémia harmadik évada

A Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy folytatja Üveghang Akadémia zenei oktatás programját, február 8-án Sepsiszentgyörgyön, 18 órától az Árkosi Kulturális Központban.

Hirdetés
Hirdetés

Az esemény visszatérő meghívottja Zsoldos Dávid kulturális újságíró, a Papageno alapítója és az Üveghang Akadémia „nagykövete”, aki a Népzenei hatások a klasszikus zenei remekművekben címmel tart előadást. Az előadó szerint a népzene már jóval Bartók és Kodály előtt is fontos ihletője volt a műzenének – azaz a komponált zenének -, együttélésük századokra nyúló, a zenei társadalmi funkcióival szorosan összefüggő történetét érdemes konkrét szerzőkön és hangzó példákon keresztül megismerni.

Zsoldos Dávid (HU) a Papageno alapító igazgatója zongoraművészként és zenetörténészként végzett a Zeneakadémián. A Magyar Zenei Tanács elnöke, az Európai Zenei Tanács és a Jeunesses Musicales International elnökségi tagja, nevéhez fűződik Magyarországon a Fidelio, a Klasszik Rádió és a Müpa Magazin megalapítása. Az International Classical Music Awards zsűritagja, számos jelentős magyarrszégi és nemzetközi kulturális és kommunikációs projekt közreműködője.

Jegyeket az előadás helyszínén 20 lejért vásárolhatóak.

Szervező: Liszt Intézet Sepsiszentgyörgy

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük