Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kétszázezer mozinéző!

Kétszázezer mozinéző! Kultúra

A sepsiszentgyörgyi Művész (Arta) Filmszínház elérte a fennállásának kétszázezredik látogatóját. A szám statisztikai jellegű, az eladott belépőjegyekre vonatkozik, és azt is külön-külön jegyzi, ha némelyek többszörös mozilátogatók.

Az egyfajta „jubileumi eseményt” Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere is köszöntötte a közösségi oldalakon, és arra biztatta a város lakóit, vendégeit, hogy ezután is legyenek kitartó mozinézők, hiszen általuk lehet fenntartani a filmszínházakat.

A Művész mozinak helyet adó épületet az önkormányzat megvásárolta, a 2013-17-es időszakban felújította, és az előző évek, évtizedek pangása után 2017-ben indult újra, hogy visszahódítsa a közönséget. A tízezredik mozinézőt 2017. március 28-án köszöntötték. Öt év alatt elérték a 130 ezredik eladott belépőjegyet, és csaknem hétszáz vetített filmet. A mozinak egy 80 és egy 76 férőhelyes terme van, mindkettőben 2D és 3D technikájú filmeket is lehet nézni. A filmek kiválasztását, beszerzését a Kónya Ádám Művelődési Ház és a Cityplex Kft. munkatársai vállalták.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. január 9., 9:40
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Hol lehet tudomást szerezni arról, ami Sepsiszentgyöegyön pénteken este történt a Sport utcában a strand mellett nappali kivilágításban színes lampionpk mellett elterelés, megállítás, tűzoltóság, rendőrök, mentők, s a bámészok elküldése…? Másnap este magán tűzijáték cigányasszonyok sírámaival?!

 • User
  Dátum: 2023. január 10., 12:39
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Megtaláltam, s azóta sem változott: „ Romániában ( és nem csak ), még az a mentalitás uralkodik, hogy az igazi munka a lapátolás. Igazi munkát végez a gipszkartonszerelő, banktisztviselő, takaritónő, ügyvéd, cigarettaügynök stb. A tanár az nem. A jó meleg osztályteremben eltöltött napi 4 óra az nem munka. A tanár ne bőgjön a kicsi fizetésért mert úgy sem csinál semmit. A rengeteg felkészülés, vizsga, dolgozat javitás, segédeszközök előkészitése, ellenőrzés, stressz, zaj satöbbi az nem munka. A szellemi munka egy manelista, pökhendi, pénzhajhász, elbutitott, értelmileg, hitben és érzelmileg eltúnyult országban nem munka. A diákokból embert faragni, gondolkodó, értelmes lényt képezni már nem kifizetendő. Csak a az alulképzett barom kell, aki befizeti rendszeresen a bankrészletet, az álboldogságban leledző konzumidióta kell országunknak és kormányunknak.”

  • User
   Dátum: 2023. január 10., 14:57
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Sajnos a jó minőségű oktatás lefelé csúszot az utóbbi 3x évben, tisztelet a kivételnek. Ezt tükrözi sok megsegítő óra aminek az eredménye nem latszik, az érettségi eredmények olyanok amilyenek, a fiatalok felkészültsége egyre gyengébb, a több mint 2 millió munkás akik a minimál bérért dolgoznak és még jó néhányan a minimálbér + néhány száz lejért, amiből nem igazán lehet előre lépni, csak èldegèlni. Ha a tanárok olyan kitűnő munkát végeznek, ahogy gondolják, akkor nem itt kellene legyünk. Ha a diák nem üti a mércét ismételjen osztályt, nyissák meg újból a szakiskolákat stb., Ha valahol el kezdeni a reformot, akkor az az iskola.

   • User
    Dátum: 2023. január 10., 23:30
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Sőt, inkább 4x vagy 5x. Halakat tanítanak fára mászni, mókusokat úszni, csigákat futni s az egész állatseregletet egy kalap alá veszik. Jaj annak a halnak, amelyik nem tanul meg fára mászni… s így tovább.