Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jó szóval oktasd…

A Jó szóval oktasd, játszani is engedd szép, komoly fiadat! és Vizuális nevelés – ezeket a címeket viseli a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely két, tehetséges fiataloknak szánt képzési programja.

A Regisztrált Tehetségpont és Európai Tehetségpont minősítéssel rendelkező Osonó Színházműhely, a Nemzeti Tehetség Program támogatásával két sokrétű, művészeti tehetséggondozó projektet valósít meg a következő hónapokban. A Jó szóval oktasd, játszani is engedd szép, komoly fiadat! címűt az erdélyi magyar fiatalok számára dolgozták ki, célja a beszédkészség-fejlesztés és kreatív írásfejlesztés. A Vizuális nevelés egy olyan tehetséggondozó program, amely alapja filmképzéssel egybekötött alkotófolyamat.

– Mindkét projekt folyamatos alkotóműhelyeket, találkozókat, tanulmányi utakat és szakmai táborokat tartalmaz – mondta el Fazakas Misi, az Osonó vezetője. – A tehetségprogramok a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban működő, Románia egyetlen magyar nyelvű, akkreditált drámatagozatán tanuló diákok, valamint több marosvásárhelyi diákszínjátszó fiatal bevonásával zajlanak ez év június elejéig.

Hirdetés
Hirdetés

A Fazakas Misi, valamint Mucha Oszkár, a drámás diákok szaktanára által létrehozott projekt célja a drámatagozaton tanuló, illetve erdélyi diákszínjátszó fiatalok tehetségének kibontakoztatása, a szakmai és emberi kompetenciák fejlesztése a non formális oktatási módszerek által, valamint új helyzetek, mint a találkozás, az ismerkedés és szakmai impulzusok megteremtésével.

Az Osonó Színházműhely 2015-ben vált Regisztrált Tehetségponttá, majd 2017-ben Európai Tehetségpont minősítést kapott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük