Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A fakanál körbejár

A Rotary Klub és a Diakónia Alapítvány ösztönzésére többéves szünet után ismét kézbe veszik a fakanalat olyan emberek, akik rászorulóknak szeretnének segíteni. A fakanál körbejár nevű programmal, vagyis egy jótékonysági vacsora bevételével idén a Diakónia Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálata által 12 háromszéki településen működtetett délutáni oktatási program finanszírozását szeretnék megpótolni.

Az after school program keretében Sepsiszentgyörgyön, Kovásznán, Csernátonban, Zabolán, Árkoson, Mikóújfaluban, Bodokon, Angyaloson, Kökösben, Sepsikőröspatakon, Kézdivásárhelyen és Nagyajtán naponta meleg ebédet és oktatást biztosítanak összesen 450 gyereknek. Ennek költségét ugyan felerészben állja a megyei és mindegyik helység önkormányzata, negyedrészét pedig a svájci HEKS Alapítvány, de a fennmaradó negyedrész kiegészítésre szorul, a szülőktől kért 2 lejes hozzájárulás nem elegendő.

A jótékonysági vacsorának – mely február 22-ére, péntekre van időzítve – a Sugás vendéglő lesz a helyszíne, a menüt pedig a Transilvania Broker biztosítócég csapata állja és állította össze: az étlapon előételként ficáskence, főételként Sugás Vendéglő Rettenetes, desszertként darázsfészek szerepel, Dani Bataga pedig bemutatja a Colderove olasz Proseccot. A hangulathoz az Inkognito zenekar járul hozzá, de mivel ez egy farsangi vacsora, a résztvevők jelmezbe is öltözhetnek.

A jelentkezők 50 lej/fő részvételi díj ellenében vehetnek részt az eseményen, melynek házigazdája Grubisics Levente rádiós műsorvezető. A szervezők kérik, a résztvevők legkésőbb február 20-ig jelentkezzenek be Torma Veránál (tel.: 0745.024.315) vagy György Antóniánál (antoniagyorgy@gmail.com).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük