Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Éhe a szépnek

Éhe a szépnek Kultúra

Csütörtökön a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban a budapesti Gyulai Zsuzsa és a Strófa Trió tartott verses-zenés irodalmi estet.

– Ha szomorúak, ha vidámak vagyunk, vershez mindig lehet fordulni, hiszen biztosan kézen fog, és vezet minket – hangzott el Dimény-Haszmann Orsolya muzeológus bevezetőjében. A 2014-ben Radnóti-díjjal kitüntetett versmondó és a Silling Tibor, Dara Vilmos és Tábi Tamás által 2006-ban alapított, az ének mellett pengetős, fúvós- és ütőhangszereken játszó, a világirodalom legnagyobb költőit megszólaltató trió tagjai ezúttal a magyar költészet gazdag tárházából válogattak Arany Jánostól Csoóri Sándorig.

Hirdetés
Hirdetés

Bő egy órán át megszakítás nélkül sorjáztak a klasszikus és kortárs magyar irodalom költeményei elszavalt vagy megénekelt formában. „Műsorunknak egységes vonulata van, a versek úgy követik egymást, ahogy életünk szakaszai: születés, szerelem, útkeresések, majd a bölcsesség évei”, osztotta meg az érdeklődőkkel elöljáróban Silling Tibor. Az esemény végén a trió eddig megjelent lemezeit dedikálta.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük