Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Budapesti stúdióba vonul a zenekar

Budapesti stúdióba vonul a zenekar Kultúra

Kicsivel több, mint egy éve alakult a sepsiszentgyörgyi Térerő zenekar, de máris számos saját számmal, videoklippel büszkélkedhetnek, illetve „fiatal koruk” ellenére januárban budapesti stúdióba vonulnak. Az sem titok, hogy az idei Szent György Napok során a nagyszínpadon lépnek fel.

Hirdetés
Hirdetés

A zenekar tagjaitól – Kátai Judit (ének), Sándor Tibor (billentyű, vokál), Lőrincz Imre (gitár), Tóth Olivér (basszusgitár), Kátai Jocó (dob) – megtudtuk, a Térerő 2017 őszén alakult. Gyorsan kialakult az összhang, mások dalait hamar magukévá tették, így körvonalazódott legfőbb céljuk, a saját világuk megalkotása, saját számok megírása, előadása. Megalakulásuktól számítottan viszonylag hamar stúdióba vonultak, és rögzítették első két dalukat.

A jelenlegi felállás előtt a fiúk éppen egy zenekar alapításán morfondíroztak, közösen muzsikáltak, és keresték az énekest, amikor egy autós kirándulás során Jocó felesége, Judit megjegyezte, hogy pont olyan szólistára lenne szükségük, mint ő.

– Valamiért feledésbe merült Judit ajánlata, tovább próbáltunk a fiúkkal, amikor Sándor Tibor egyik zenekari szünetben tárcsázta a feleségemet, és elhívta próbára. Az első szám közös eljátszása után egyértelmű volt mindenki számára, hogy megtaláltuk az énekesünket – mesélte Kátai Jocó.

Hirdetés
Hirdetés

Faggatózásunkra azt is elárulta, náluk nincs zenekari vezető, aki mindenről egymaga dönt: a Térerő legénysége azt vallja, ahhoz, hogy egy csapat jól működjön, nincs szükség diktátorra, akitől mindenki retteg. Nem kötik magukat egy konkrét stílushoz, dalaikban egyaránt fellelhetők pop- és rockelemek, és fő célkitűzésük, hogy minél több saját számot rögzítsenek, adjanak elő, tegyenek népszerűvé koncertjeiken.

– Hét dalunk van készen, a nyolcadikon most dolgozunk. A dalszövegeket egy kivételével jómagam írtam. Nálunk mindig először a zene születik meg, ennek hangulatát megkóstolva írom a szöveget. Eddig az volt a „recept”, hogy gitárosunk, Imi hozta a zenei alapot, amely a többi tag hozzájárulásával formálódott, nyerte el végső alakját, erre írtam rá a szövegeket – avatott be a kulisszatitkokba Kátai Judit.

A Térerő januárban vonul stúdióba Budapesten, ahol újabb négy dalt rögzítenének, illetve minél több szerzeményhez készítenének videoklipet, hiszen – amint azt már sok népszerű zenekar is hangoztatja – a lemezkiadásnál manapság hatékonyabb a dalokhoz készített videoklipek általi népszerűsítés.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük